Üdvözöljük a

1500 álláshelyet kínál a Karrier Expo Tatabányán

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
22
23
2425262728
293031    

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

1500 álláshelyet kínál a Karrier Expo Tatabányán

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2017. szeptember 22.

Tatabányán, a Vértes Agorájában pénteken nyílt meg a Karrier Expo 2017 rendezvény, ahol 1500 álláshelyet kínálnak a térség meghatározó munkaadói. Több vállalatnál lehetőséget biztosítottak az azonnali állásinterjúkra és tesztírásra. Az állásbörzére a szervezők a fiatalokat és az álláskeresőket várták.

„Az elmúlt hét évben hétszázezer új munkahely jött létre, a régi típusú munkaügyi központok világát a foglalkoztatási osztályok váltották fel, ahol számos programmal és képzéssel segítik az álláskeresők munkához jutását” - mondta köszöntőjében dr. Kancz Csaba kormánymegbízott.

A kormányhivatal vezetője hozzátette, a Vértes Agorájában 30-án több kiállító van jelen. A Karrier Expo egyik célja a fiatalok megszólítása, hiszen a pályakezdőként az első munkahely megtalálása talán a legnehezebb feladat. Megyénkben a pályakezdők közében hat százalékos a munkanélküliség aránya, ez országosan kiemelkedően kedvező arány. A rendezvény a fiatalok mellett segíteni kíván a hátrányos helyzetben lévőknek, illetve azoknak, akik életkoruk miatt okoz nehézséget az elhelyezkedés.

Bencsik János országgyűlési képviselő szólt arról, hogy Komárom-Esztergom megyében az elmúlt évben három százalékkal növekedett a közösség által előállított javak mértéke és ennek megfelelően megyénkben a bérek is magasabbak az országos átlagnál.

A képviselő kiemelte, térségünkben jó lehetőségek állnak a pályakezdők előtt. Érdemes figyelemmel kísérni, hogy az önkormányzatok milyen szakmák tanulóinak biztosítanak ösztöndíjat, mert a hiányszakmák ezek biztos elhelyezkedést és jó jövedelmet kínálnak.

Turainé John Katalin, Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere a találkozások napjának nevezte a rendezvényt és egy filozófus gondolatáét idézte, mely szerint „ha az ember olyan szakmát választ, amelyet szeret, akkor egy napot sem kell dolgoznia életében”.

Az állásbörzén a regisztrált álláskeresőknek és a végzős középiskolás diákoknak mutatkoznak be Komárom-Esztergom megye jelentős munkáltatói, képző intézményei, valamint a biztonságos munkavállaláshoz és munkavégzéshez kötődő civil és állami szereplők. A szervezők közel 1000 látogatót várnak a programra.

 

A rendezvényre minden kiállító cég konkrét állásajánlatokkal érkezett, a SCS Stahlschmidt Kft. és a Bridgestone Kft. tesztírást, a Lotte Kft. és a Racemark Kft. állásinterjúkat is tartott a nap folyamán. Az állásbörze ideje alatt a Kormányhivatal szakképzett munkatársai segítséget nyújtottak önéletrajzírásban valamint pályaorientációs és munkajogi tanácsadást tartottak az érdeklődők számára.

 

A rendezvény lebonyolításában közreműködött a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a szervezet Esztergom, Kisbér, Komárom és Oroszlány iskoláiból közel 150 diákot busszal hozott a rendezvényre, illetve saját standján az érdeklődőkkel ismertette a tanulószerződések rendszerét.

 

A Karrier Expo 2017, Állásbörze és információs nap elnevezésű rendezvény a „GINOP-5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra” uniós társfinanszírozású projekt támogatásával valósult meg.