Üdvözöljük a

A szakmai segítők bérköltségére is

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
91011121314
15
16171819202122
23242526272829
3031     

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

A szakmai segítők bérköltségére is

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2017. július 27.
A hónap elejétől kibővült a „Közfoglalkoztatásból versenyszférába” segítő központi munkaerő-piaci program keretében nyújtható támogatások köre – tájékoztatott a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya. A továbbiakban lehetőség nyílik szakmai segítők bérköltség támogatásának igényléséhez.
 
„Erre annak a munkáltatónak van lehetősége, aki közfoglalkoztatásból kilépő, elhelyezkedési juttatásban részesülő/jogosult személyt alkalmaz és a munkahelyi beilleszkedése elősegítése érdekében az alkalmazottai köréből szakmai segítőt jelöl ki, a szakmai segítő bérköltségének finanszírozásához támogatásban részesülhet. 

 

A szakmai segítő feladata a korábban közfoglalkoztatott személy munkahelyi beilleszkedésének, szakmai munkájának, fejlődésének segítése. A szakmai segítés célja a beilleszkedési folyamat és a fejlődés segítése a saját szükségletek, célok, és a fejlődési potenciálok, érdeklődések optimális szintű összehangolása. 

 

A munkaadó részére bérköltség támogatásként – a szakmai segítő támogatása érdekében – havi 50.000 Ft és annak ténylegesen megfizetésre kerülő szociális hozzájárulási adója együttes összegének 100 %-a kerül megtérítésre, maximum 3 hónap időtartamig. Ez az időszak 3 hónapnál akkor lehet rövidebb, ha a korábban közfoglakoztatott személy 3 hónapnál rövidebb időtartamot tölt el az adott munkaadónál. A támogatás folyósítása havi bontásban utólag történik. A munkaadó a támogatás összegét a szakmai segítő részére – ellátott tevékenységéért – biztosítja. 

 

Amennyiben a munkaadó 1-3 fő korábban közfoglakoztatott személyt alkalmaz, úgy egy szakmai segítő figyelembevételével adható a bérköltség támogatás, 4-6 fő korábbi közfoglakoztatott alkalmazása esetében legfeljebb két szakmai segítő, 7 főnél több korábbi közfoglakoztatott foglalkoztatása esetében legfeljebb három szakmai segítő figyelembevételével nyújtható a támogatás. 

 

A szakmai segítő feladata, hogy a 3 havi támogatási időszakban értékelést adjon a korábban közfoglakoztatott munkájáról. Az egyén beilleszkedéséről szóló előrehaladási naplót szükséges havonta, utólag benyújtani a területileg illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályára. 

 

Részletesebb felvilágosításért kérem, forduljon Osztályunk munkatársaihoz!” – áll a tájékoztatóban.