Üdvözöljük a

Átadták a „Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért” díjakat

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718192021
22
23242526272829
3031     

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Átadták a „Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért” díjakat

Szerző: Maknics Zoltán | 2017. június 30.

Komárom Esztergom megye a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretében 26 milliárd forintos fejlesztési keretet használhat fel, melyből 18 milliárd forintról már szerződést kötöttek a kedvezményezettek és 12 milliárd forintot ki is fizettek a projektek megvalósítóinak - mondta a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a „Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért” díjak átadása előtti köszöntőjében csütörtökön Tatabányán.

Vitályos Eszter kiemelte, a TOP által támogatott fejlesztések túlnyomó többsége a közszférában valósul meg, 19 milliárd forint értékben. A tíz operatív programot tekintve viszont a vállalkozások részesülnek a legnagyobb támogatásban, mintegy 41 milliárd forintos összeggel. A már megítélt támogatások jelentősebb területei; településfejlesztés, közlekedés, foglalkoztatás és felnőttképzés, turisztika, környezetvédelem, valamint energia megtakarítást eredményező beruházások - ismertette az államtitkár.

 

Dr. Völner Pál államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, a megye fejlődése töretlen. „Azoknak az embereknek a munkája, akik sokat tettek a fejlődésért, nem marad figyelmen kívül. A vállalkozások nélkül ma nem itt tartanánk. Ők mindig tudtak víziót is adni nekünk ahhoz, hogyan fog kinézni a megye a jövőben, hogyan tudjunk élni azokkal a lehetőségekkel, amelyek most például a TOP program teremtett meg számunkra” – mondta.

 

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, Komárom-Esztergom megye az ország három legfejlettebb megyéje közé tartozik. Budapestet kivéve az egy lakosra jutó ipari termelésben a megyék rangsorában az elő helyen áll, az egy lakosra jutó beruházások és a havi nettó átlagkereset tekintetében a második helyet foglalja el.

 

Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hozzátette, 26 ezer egyéni és társas vállalkozással Komárom-Esztergom megye az ország második legiparosodottabb megyéje.

 

A megyei közgyűlés 2004-ben 4 kategóriában alapította meg a „Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért” díjat, mely az együttműködő gazdasági érdekképviseletek javaslatára 2016-ban 8 kategóriára bővült, valamint egy különdíjat is átadtak.

 

A bronz kisplasztikából álló díjat és az oklevelet a megyei közgyűlés elnöke, Vitályos Eszter államtitkár, Bencsik János, Czunyiné Bertalan Judit és Völner Pál országgyűlési képviselők adták át kitüntetetteknek.

           

Az ünnepségen elismerést vettek át:

 

  • Dobosi Tivadar (életműdíj)
  • ASG Gépgyártó Kft. (szakképzés)
  • Dall’Asta Arnold (kézműves)
  • Esztergomi Rögbi Kft. (kisvállalkozás)
  • Izsáki András (egyéni vállalkozás)
  • Kisbér Bádog-Center Kft. (nagyvállalkozás)
  • Motor Classic Bt. (középvállalkozás)
  • Szivek Pince (agrárvállalkozás)

A különdíjat az Adrilux Hungary Kft. kapta. A hollóházi vázát és az elismerő oklevelet a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Ipakamara ajánlotta fel.