Üdvözöljük a

Átadták a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért díjakat

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021
22
23242526
2728293031  

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Átadták a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért díjakat

Szerző: Maknics Zoltán | 2018. június 28.

Június 28-án Tatán, a volt piarista rendház épületében került sor az idei „Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért” kitüntető cím átadására a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szervezésében.

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2004-ben 4 kategóriában alapította meg a Megye Gazdaságáért kitüntető címet, mely az együttműködő gazdasági érdekképviseletek javaslatára 2016-ban 8 kategóriára bővült.

 

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a díj jelentőségével kapcsolatban elmondta: - A díjak átadása igazi tradícióvá vált, és fontosságát az is mutatja, hogy mára az alapításakor megjelölt 4 kategória száma megduplázódott, és kiegészült egy különdíjjal is. A díjazott személyeket illetve vállalkozásokat nem a Megyei Önkormányzat választja ki, hanem a gazdasági érdekképviseletek tesznek rájuk javaslatokat, tehát mindenképpen presztízs értéke van ennek a címnek. Az elismerés a díjazottakat ösztönzi a további fejlődésre, és érezhetően mindig nagy örömet okoz, hiszen a kritériumok komolyak, akárki nem kaphatja meg a díjakat – fogalmazott a megyei közgyűlés elnöke.

 

Az ünnepségen először a házigazdák, Popovics György és Michl József köszöntötték a megjelent vendégeket. Tata polgármestere hangsúlyozta:- nagy öröm és megtiszteltetés városunknak, hogy a megyei közgyűlés az egykori piarista rendház épületét választotta ki az idei esemény helyszínének. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium  államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, valamint Bencsik János a Tatai-medence országgyűlési képviselője. Ezt követően dr. Bitay Márton Örs, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára tartott előadást a magyar agrárium jövőjét érintő kérdésekről, majd átadták a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért díjakat.

 

Elsőként a 2017. évi Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Életműdíj kitüntető cím átadására került sor. A díjat a szakmai zsűri javaslata és a megyei közgyűlés döntése alapján Katzenbach Ádám kapta, akinek fél évszázados munkásságát végigkísérte a kézműves szakma iránti szeretete és elkötelezettsége. Több cikluson keresztül a Tatabányai Ipartestület elnöke, az IPOSZ Országos elnökségi tagja, a Kézműves Kamara alapító tagja és alelnöke, az Ipartestület Komárom-Esztergom Megyei Szövetségének elnöke volt, s az Aranykoszorús Gépihurkoló Mester címet is megkapta.

 

A Komárom-Esztergom Megye egyéni vállalkozója kitüntető címet idén Szabó-Rácz István autóvillamossági műszerész, autóklíma F-gáz, autóklíma szerelő vehette át, aki 1990 óta tevékenykedik önálló egyéni vállalkozóként.

 

A Komárom-Esztergom Megye középvállalkozása kitüntető címet a Prenker-Ker Kft.-nek ítélték. A cég alapköveit a jelenlegi tulajdonosok édesapja fektette le, amikor 1992-ben megkezdte zárak, vasalatok- és kisgépek forgalmazását.

 

A Komárom-Esztergom Megye kisvállalkozása kitüntető címet a tatai Gottwald Kft. kapta, melynek fő tevékenysége a kereskedelmi vendéglátás és szállásadás. Az 1992-es nyitási év óta, 26 év alatt a cég folyamatosan bővült, területe a kezdeti 0,1 hektárról 2 hektárra, szobakapacitása 15-ről 42-re emelkedett, és szolgáltatási köre egy tágas wellness részleggel is bővült. A vállalkozás 2016 óta saját kávézóval rendelkezik a tatai Kossuth téren. 2017. júliusa óta az üzemi étkeztetésben is részt vesznek. Gottwald Sándor alapító 50 éves szakmai munkássága a megyében és a szakmában is elismert, 2005-ben az „Év vendéglőse” címet nyerte el, 2010-ben pedig Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjban részesült.

A Komárom-Esztergom Megye nagyvállalkozása 2017-ben kitüntető címet a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. nyerte el, mely 2006-ban kezdte meg működését és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált.

 

A Komárom-Esztergom Megye kézművese kitüntető címet Varga-Zábráczky Dóra divattervező vette át, aki 2011-ben a tatabányai Sétáló utcában nyitotta meg első üzletét, amely 2012-ben az Év Üzlete Versenyen a budapesti Fashion Guide versenyén közönségdíjat nyert.

 

A Komárom-Esztergom Megye szakképzője kitüntető címet a Szent Borbála Kórház kapta. Az intézmény a szakorvos képzésben és az egészségügyi szakdolgozók gyakorlati képzésében is aktívan részt vesz, a kórház  a Semmelweis Orvostudományi Egyetem által akkreditált szakképző hely, jelenleg 24 szakmában vannak jelen a szakorvos képzésben, illetve részt vesznek a szakpszichológus és a szakgyógyszerész képzésben is.

 

A 2017. évi Komárom-Esztergom megye agrárvállalkozása kitüntető címet Kovács Károly, Mocsán szántóföldi növénytermesztéssel és szántóföldi zöldségtermesztéssel foglalkozó családi gazdálkodó nyerte el.

 

A kitüntető címeket bronz emlékplakett - mely Dr. Szunyogh László szobrászművész munkája - és oklevél testesíti meg.

 

Idén a megyei közgyűlés a szakmai zsűri javaslata alapján különdíjban részesítette az Oroszlányi Tudományos és Technológiai Parkot. Az Oroszlányi Tudományos és Technológiai Park 2016 decemberében, az országban kilencedikként, Komárom-Esztergom Megyében pedig elsőként szerezte meg a „Tudományos és Technológiai Park” címet, ezzel az országban található több mint 200 ipari park között elismerésre méltó helyet szerzett magának és Oroszlánynak. A Hollóházi vázát mely a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felajánlása, és az elismerő oklevelet az Oroszlányi Tudományos és Technológiai Park képviseletében Lazók Zoltán, Oroszlány Város polgármestere vehette át.

 

Minden díjazottnak gratulálunk, további sikeres munkát és jó egészséget kívánunk nekik!

 

 

Forrás:www.tata.hu