Üdvözöljük a

Foglalkoztatási stratégiai együttműködés alakult Kisbéren is

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
22
23
2425262728
293031    

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Foglalkoztatási stratégiai együttműködés alakult Kisbéren is

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2017. szeptember 4.

Kisbér Önkormányzata konzorciumi partnerével, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatallal európai uniós projektet valósít meg a járásban a hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű álláskeresők és inaktív képzési és foglalkoztatási programok segítése, járási paktum szervezet létrehozása és működtetése érdekében.

A foglalkoztatási paktum alakuló ülésére és az együttműködési megállapodás aláírására csütörtökön a kisbéri polgármesteri hivatal épületében került sor. Az eseményen Kancz Csaba kormánymegbízott az előzményekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: „a megyei paktummal indultunk el, ez volt első, a megye foglalkoztatását elősegítő szerződés, ezt a Tatabánya Megyei Jogú várossal való megállapodás követte, majd Esztergom városa is csatlakozott, negyedik állomásként pedig most Kisbéren írjuk alá a megállapodást. A 86 milliós keretösszeg, amellyel el tudunk indulni, valóban a munkavállalók elhelyezkedésének célját szolgálja – az összeg jelentős része célzottan arra irányul majd, hogy képzésük megvalósuljon.”

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke az eseményen kiemelte, a megye koordinálása alá tartozó uniós forrásokból a helyi foglalkoztatási paktumokra összesen 1,2 milliárd forint jut a megye három járásába. „A kisbéri járás gazdasági mutatói ugyan az elmúlt években sokat javultak, de továbbra is elmaradnak a megye többi térségétől, ezért is volt számunkra ez a paktum különösen fontos” – mondta. Hozzátette, a megyei és az esztergomi paktum esetében is kiváló együttműködést tapasztal a felek között, akik magas szintű szakmai munkát végeznek.

Sinkovicz Zoltán polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik segítséget nyújtottak a tervezői és előkészítői munkák során, illetve azoknak, akik elfogadták a meghívást a paktumba. „A paktum egy olyan célt szolgál, amely a gazdaság élénkítését, a foglalkoztatás növelését segíti. Nagy örömmel szemléljük a napról napra javuló foglalkoztatási adatokat, hiszen már most látszik, a munka nem hiába való. Reméljük, a projekt végén a vállalkozások és a munkavállalók is elégedettek lesznek.”

Dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, kötelességüknek érzik és szívesen vesznek részt a most létrejött paktumban, amely a megye, a térség, a járás gazdasági életének fontos állomása lesz.

Az együttműködési megállapodást Sinkovicz Zoltán polgármester, Kancz Csaba kormánymegbízott, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke írta alá, majd ezt követően sor került a foglalkoztatási stratégia, akcióterv első verziójának megtárgyalására is.