Üdvözöljük a

Hogyan lehet elérni, hogy cége a legolcsóbb áron és legjobb feltételekkel jusson villamos energiához és földgázhoz? Ingyenes oktatási igény felmérése.

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
  12
3
45
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Hogyan lehet elérni, hogy cége a legolcsóbb áron és legjobb feltételekkel jusson villamos energiához és földgázhoz? Ingyenes oktatási igény felmérése.

2020. március 4.

Kamaránk előzetesen szeretné felmérni, hogy a megyei vállalkozások részéről van-e igény, egy ingyenes energetikai oktatás iránt. Amennyiben szívesenn részt venne az alábbiakban részletezett témájú előadáson, kérjük jelezze az info@kemkik.hu email címre! Kellő számú érdeklődő jelentkezése esetén megszervezzük a programot!

 

 

Az energiaipart érintő változások a következők:

  1. A villamos energia és a földgáz ára az utóbbi időben jelentősen csökkent, miközben a vállalkozások szerződései magas árakat és nehéz, sok odafigyelést igénylő kilépési, változtatási lehetőségeket tartalmaznak.
  2. Mostanra a tipikus KKV-k a piacon elérhető árhoz képest akár 30-40% felárral vételezik az energiát úgy, hogy erről valójában nem is tudnak, ezzel hatékonyságuk jelentősen csökken, feleslegesen ragadnak magasan költségeik.
  3. A lényegében automatikus, éves árindexálás során a szolgáltatók nem vagy csak részben érvényesítik a piac – most éppen – pozitív változásait az ügyfelek részére. A KKV-k egy jelentős része olyan szerződéssel rendelkezik, amelyből nehéz kiszállni és amelyek éves indexálásával állandósul a kedvezőtlen ár.
  4. A piac konszolidációjával egyre kevesebb az olyan energiaellátó cég, amely képes és hajlandó a kis fogyasztással rendelkező KKV-k energiaellátását vállani. Ez rontja a vállalkozások lehetőségeit és még inkább rávilágít a piaci helyzet, szereplők és a piac működése ismeretének szükségességére.
  5. A sokszor a szolgáltatók által túlmisztifikált energia piac, az energiaellátás szakértelmet igényel ahhoz, hogy a piacon megfelelő kondíciókat lehessen elérni.

Emellett a KKV-k leggyakrabban azzal nicsenek tisztában, hogy joguk és lehetőségük van kiharcolni a megfelelő szolgáltatási feltételeket energia ellátásuk kapcsán.

 

A fentiekkel összefüggésben - az előadás témái a következők lennének:

  • Az energia piac; a villamosenergia és a földgáz, mint termék; miért kell ezzel évente foglalkozni? Rendszerhasználat költségei a földgázpiacon. Mi ez és hogyan lehet csökkenteni?
  • KKV-k energia beszerzése, mire kell figyelni, hogy a lehető legolcsóbb ár és legjobb szerződése legyen egy cégnek? Kik a potenciális ellátó cégek, mit kell róluk tudni? Hogyan érdemes versenyeztetni őket? Hogyan növelhető a KKV-k érdekérvényesítő képessége energia ellátásuk kapcsán?
  • Energia megtakarítás lehetősége a KKV-knál, milyen lehetőségeket kell számba venni a finanszírozás során?

 

Bízunk benne, hogy szakmai előadás tervezetünk felkeltette érdeklődését.