Üdvözöljük a

MFB pont nyílt az OTP-ben

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718192021
22
23242526272829
3031     

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

MFB pont nyílt az OTP-ben

Szerző: Maknics Zoltán | 2017. augusztus 4.

Tatabányán nyílt meg augusztus elsején az OTP első megyei MFB pontja, ahol az európai uniós források pontosan és gyorsan eljuthatnak a pályázatok nyerteseihez. Az OTP a következő hetekben Dorogon, Esztergomban, Kisbéren, Komáromban, Oroszlányban és Tatán is nyit MFB pontot.

A megnyitón dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke elmondta, az MFB pontok segítségével a vállalkozások olyan kedvező feltételekkel juthatnak forrásokhoz, amelyre Magyarországon még nem volt példa. A korábbi 6-9 százalékos kamatok helyett akár nulla százalék körüli kamat mellett is igényelhető visszatérítendő pénzügyi forrás.

 

Korábban döntően azok a vállalkozások jutottak EU-s támogatáshoz, akik a piacról is kaphattak volna hitelt, így pont azok a kis- és középvállalkozások nem juthattak hozzá a kedvező kamatozású forrásokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük lett volna rá - tette hozzá az elnök.

 

Tárnok László, az MFB senior régiós tanácsadója kiemelte, az MFB Pontok hálózata országosan a lakosság 72, illetve a vállalkozások 83 százalékát éri el helyben. Az MFB Pontok lehetőséget adnak arra, hogy a gazdasági értelemben elmaradottabb térségek felzárkóztatása gyorsuljon, a vidék a saját lábán is meg tudjon állni, a kistelepülések és a nagyvárosok közötti gazdasági különbségek csökkenjenek.

 

A hálózat ugyanakkor azokra a nagyobb településekre is hangsúlyt fektet, ahol sok kis- és közepes vállalkozás működik, és ahol ezért a tapasztalatok szerint a legnagyobb az érdeklődés az uniós pályázatok iránt. Komárom Esztergom megyében összesen húsz MFB Pontot alakítanak ki, az Önhöz, vagy vállalkozásához legközelebb eső fiókot az alábbi linkre https://www.mfbpont.hu/sites/default/files/mfb_pontok_listaja_2017.08.01.pdf kattintva találhatja meg.