Üdvözöljük a

Milliós támogatást is érhet az informatikai audit - a Modern Vállalkozások Programja Esztergomban

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
2122
23
24252627
28293031   

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Milliós támogatást is érhet az informatikai audit - a Modern Vállalkozások Programja Esztergomban

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2017. január 30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016 tavaszán hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével.

Eddig több, mint 6600 KKV csatlakozott a programhoz. Ezek a vállalkozók felismerték, hogy az informatikai eszközök és szolgáltatások használata hozzásegíti őket bevételeik növeléséhez, kiadásaik optimalizálásához és hatékonyságuk fokozásához.

A mai digitalizációs fejlődés óriási, nem egyszerű feladat lépést tartani a változásokkal. A cégvezetők szakértő segítség nélkül gyakran érzik úgy, hogy elvesznek a lehetőségek tengerében. Ez az oka annak, hogy a digitális eszközök adta lehetőségeket csak korlátozottan használják, viszont emiatt jelentős lemaradásban vannak európai uniós versenytársaikhoz képest.

 

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt ezekre a problémákra nyújt megoldást. Országosan 27 infokommunikációs tanácsadó áll rendelkezésre, akik többéves szakmai tapasztalattal felvértezve felmérik a vállalkozások digitális helyzetét, megvizsgálják informatikai felkészültségüket, majd javaslatot tesznek a cégnél megvalósítandó fejlesztésekre. Mindezt a program keretében teljesen díjmentesen! A vállalkozások a részvételt követően a „Digitálisan Felkészült Vállalkozás” minősítést is megkapják, amelynek birtokában plusz 5% vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében, többek között a GINOP-3.2.2 pályázatban.

 

Bódy Kornél, a veszprémi Plasticor Kft. ügyvezetője annak a 6600 vállalkozónak az egyike, aki fontosnak tartotta csatlakozni ehhez az úttörő programhoz.

„Fejlesztések nélkül nem tudnánk versenyképesek maradni. Ennek útja a termelékenység fokozása, a hatékony időgazdálkodás, amihez az IT rendszerek naprakész ismerete és használata elengedhetetlen. Ezért a pályázatokat mi prioritással kezeljük. A Modern Vállalkozások Programjának egyik előnye, hogy az IKT tanácsadó cégre szabottan, szakszerű segítséget tud nyújtani, illetve a pályázati források is könnyebben elérhetővé válnak számunkra.”

 

Dr. Nagy László nyíregyházi vállalkozó is a folyamatos fejlődésben látja a sikert.

 „Kisvállalkozásként multinacionális ügyfélkörünk van, így elvárás felénk, hogy fejlett technikákat, technológiákat alkalmazzunk működésünk során, lépést tartsunk az informatikai fejlesztésekkel. A Modern Vállalkozások Programja erre kiváló lehetőséget biztosít. Fiaim az Y generáció tagjai. Rajtuk keresztül én is megtanultam, hogy érdemes nyitottnak lennem és fejlődnöm kell, különben cégem lemarad.”

 

 

A 127 állomásból álló Információs Nap elnevezésű rendezvénysorozat következő állomása Esztergom, ahol 2017. február 9-én a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskolában tartalmas, gyakorlati előadások mellett az informatikai területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők.

 

A RÉSZVÉTEL INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráljon minél hamarabb, mivel a helyszín befogadóképessége korlátozott!

Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola

 Esztergom, Szent István tér 7-9.

2017. február 9. csütörtök 10.00 - 16.00 h

Bővebb információ: www.vallalkozzdigitalisan.hu

REGISZTRÁLJON MÉG MA!