Üdvözöljük a

Napelemszerelő-képzés indul szeptemberben

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
22
23
2425262728
293031    

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Napelemszerelő-képzés indul szeptemberben

Szerző: Maknics Zoltán | 2018. július 25.
Az Eu-Solar Zrt. az országban egyedüliként indít államilag elfogadott napelemszerelő-képzést. A jelentkezőkre az ország minden pontjából számítanak. Napelemszerelői végzettséggel rendelkező munkaerőből belföldön és külföldön egyaránt is óriási szükség van.

A napenergia-hasznosítás előnyei ma már szinte mindenki számára ismertek. Rohamosan nő a lakosság és a nagybefektetők körében azok száma, akik felismerik a megújuló energia hasznosításának előnyeit, meglévő és újépítésű ingatlanjaik áramellátására megrendelik a napelemes rendszerek telepítését.

Országszerte épülnek óriási napelemparkok, napelemes erőművek, mert egyre jobban megéri átváltani a zöld energiára.

 

Az iparág és a piac eddig nem látott mértékben fejlődik hazánkban, óriási igényt teremtve olyan szakemberek, vállalkozások munkájára, melyek rendelkeznek a megfelelő végzettséggel, szakmai felkészültséggel, infrastruktúrával a napelemrendszerek telepítési, karbantartási, szervizelési feladatait illetően.

 

Ezt a kiemelt munkaerőpiaci igényt kívánja az EU-Solar Zrt. kielégíteni országosan egyedülálló, államilag engedélyezett napelemszerelő-képzésének indításával. A cég fő profilja a napelemes rendszerek forgalmazása (46 MW), telepítése, az elektromosautó-infrastruktúra kiépítése, s mint a Growatt inverterek kizárólagos magyarországi forgalmazója, szakemberek képzésével folyamatosan bővíti országos szervizhálózatát. www.eu-solar.hu

 

Szakmai felkészültségét felnőttképző intézményként (nyilvántartásba vételi szám: E-001625/2017) kívánja megosztani, s a végzettséget megszerző hallgatói vállalkozása számára igény esetén folyamatos munkamegbízásokat közvetít az ország minden területén.

 

 

Következő, 2018.szeptember 14-én induló képzésük a

 

Kis teljesítményű szolár villamos erőművek telepítője, karbantartója

 

elnevezésű,

E-001625/2017/B001 nyilvántartásba-vételi számú,

 az SzPk-00152-16-06 3 07 2/1 programkövetelmény alapján engedélyezett,

96 órás egyéb szakmai képzés, melynek moduljai a következők:

 

  • Megújuló energetikai, szerelési alapismeretek
  • Szolár telepítési, szerelési ismeretek
  • Szolár rendszerek felügyelete, karbantartása

A képzés célcsoportja elsősorban olyan villanyszerelői vagy elektromos gép-és készülékszerelői végzettséggel rendelkezők, akik profilbővítéssel kívánnak egy dinamikusan fejlődő piac részeseivé válni.

Akár alkalmazottként akár vállalkozóként gondolkodik, mindenképpen nyer, mert a napelemszerelői végzettséggel rendelkező munkaerőből belföldön és külföldön egyaránt óriási hiány van. Telepítési munkák sora várja a kiképzett szakembereket!

 

A képzési kínálatban azok is találnak megfelelőt, akik villanyszerelő végzettség hiányában szeretnének a napelemszerelő csapat hasznos tagjaiként dolgozni (pl. ácsok, ipari alpinisták, értékesítők).

https://edu-solar.hu/50-kw-alatti-napelemrendszer-installalasa-es-uzemfenntartasa/

 

 

Részletes tájékoztató a képzésekről és regisztrációwww.edu-solar.hu

 

Jelentkezési határidő: 2018.szeptember 4.

 

Kapcsolat:

EU-Solar Zrt., 7630 Pécs, Koksz u.127.

telefonszám: +36 20 467 3333

e-mail: oktatas@eu-solar.hu

weboldal: www.edu-solar.hu