Üdvözöljük a

Tokodi Hegyeskő Általános Iskola a Suzukiban

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141517181920
21222324252627
28293031   

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Tokodi Hegyeskő Általános Iskola a Suzukiban

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2013. október 15.

Október 11-én a tokodi Hegyeskő Általános Iskola 29 tanulója látogatott el az esztergomi Suzuki gyár összeszerelő üzemébe.

A gyár - látogatást vezető - munkatársa az üzemlátogatás elején ismertette a gyár történetét, bemutatta az itt folyó termelést.  A Suzuki Splash, a Swift, az SX4 és az SX4 S-Cross modell gyártása folyik jelenleg a gyárban.  

A rövid ismertető után a szerelő üzemben folytatódott a szakmatúra, melynek során a tanulók testközelből nézték végig a különböző összeszerelési fázisokat, amit a diákok nagy érdeklődéssel figyeltek. Az egyik leglátványosabb munkafázis a motorblokkok beemelése volt gépkocsikba. A gyerekek nagy érdeklődéssel nézték a pontos, precíz, összehangolt munkát.

A közel egy órás szakmatúra végén számtalan kérdést tettek fel a gyerekek a gyártási folyamatokról, a Suzuki gyárról, az itt dolgozók szakmai végzettségéről.

Többen érdeklődtek arról is, hogy ha a későbbiekben a Suzuki gyárban szeretnének dolgozni, akkor milyen végzettséggel, milyen feltételekkel kerülhetnek be. Néhányan úgy tudták, hogy elég a 8 általános elvégzése és utána jöhetnek ide dolgozni. Természetesen nem elég a nyolc általános elvégzése, tovább kell tanulni, szakmát kell szerezni annak, aki itt szeretne dolgozni.

Többen felvetették a lehetőségét annak, hogy a későbbiekben szeretnének a gyárban elhelyezkedni.

 

A mai nap is megerősítette azt, hogy az üzemlátogatásoknak fontos szerepük van, hiszen ezek az alkalmak valóban segíthetik a szakma- és a pályaválasztás előtt álló tanulókat.

Az üzemlátogatások utazási költségét továbbra is teljes egészében támogatja a kamara az általános iskolák részére. Várjuk továbbra is az általános iskolák jelentkezését!

 

Steindl Balázs

pályaorientációs tanácsadó