Üdvözöljük a

A bejelentkezés feltételei

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
21
222324252627
28293031   

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás


A bejelentkezés feltételei

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2011. augusztus 24.

Amennyiben a gazdálkodó szervezet rendelkezik a gyakorlati képzéshez szükséges személyi, tárgyi, adminisztratív feltételekkel szabályszerűen elkezdheti a gyakorlati oktatást. A tanulóra fordított költségei elszámolása, szakképzési hozzájárulási kötelezettségének csökkentése a jogszabályokban meghatározott módon akkor kezdődhet, ha a bejelentkezési kötelezettségének is eleget tett.

Azoknak a hozzájárulásra kötelezetteknek, akik kötelezettségüket gyakorlati képzés megszervezésével teljesítik az állami adóhatósággal szemben nem keletkezik bevallási, befizetési és elszámolási kötelezettsége.

 

A gyakorlati képzés szervezését év közben kezdő hozzájárulásra kötelezett a gyakorlati képzés megkezdése időpontjától számított időszakra vonatkozóan alkalmazhatja a gyakorlati képzést szervezőkre vonatkozó szabályokat.

Ez azt is jelenti, hogy arra az időszakra, amelyben még nem szervezett gyakorlati képzést, az adóhatóság felé fennáll a bevallási, befizetési kötelezettsége.

 

A gyakorlati képzést szervező adózó a gyakorlati képzés szervezésére irányuló első együttműködési megállapodás, tanulószerződés, illetve hallgatói szerződés megkötését követő 30 napon belül köteles bejelentkezni az NSZFI-hez.

 

A bejelentkezés a csatolt fájlként letölthető “bejelentkezési nyomtatványon” történik.

A nyomtatványhoz csatolni kell:

  •  a tanulószerződéseket vagy az együttműködési megállapodásokat
  • az iskolai létszám adatlapokat

  • ha van, az esetlegesen más gyakorlati képzővel is kötött “Megállapodás adatlapokat”

Bejelentkezni nem kell minden tanév elején, elegendő egy alkalommal, mikor a vállalkozás elkezd tanulóval foglalkozni.