Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021
22
23242526
2728293031  

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Információ a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz kapcsolódó hiteleiről

Az előző ciklusban számos vállalkozás esett el támogatástól, mert nem volt elegendő pénze az önerőre, vagy az utófinanszírozás miatt nem tudta befejezni a beruházást.

De ez már nem jelenthet akadályt!

Önök kérték, mi megoldottuk!

Megjelentek a vállalkozások által leginkább várt új uniós pályázatok technológiafejlesztés, kapacitásbővítés és piacra jutás támogatására, és a pályázatokhoz mostantól automatikusan igényelhetők a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz kapcsolódó hitelei.

Kamattámogatás emelés a Széchenyi Kártya Programban!

A 2013. április 23-ai Magyar Közlönyben megjelent a 1226/2013. (IV. 23.) Korm. határozat a Széchenyi Kártya Program egyes konstrukciói támogatásának folytatásáról szóló 1637/2012. (XII. 19.) Korm. határozat módosításáról.  Ennek értelmében a Széchenyi Beruházási Hitel, a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukciók esetében a kamattámogatás mértéke a futamidő első három évére évi 5 %-ra emelkedik.

SOHA NEM LÁTOTT KEDVEZMÉNYEK A SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAMBAN

Örömmel tájékoztatjuk Önt, hogy 2016-ban emelkedtek a Széchenyi Kártya Program1 egyes Konstrukcióihoz nyújtott állami támogatások!

Változások a Széchenyi Kártya igénylés nyomtatványaiban

Módosításra kerültek a Széchenyi Kártya Program termékszabályzatai a csekély összegű támogatásokkal kapcsolatos július 1-el hatályba lépő jogszabályváltozások kapcsán.  A módosítások alapvetően a csekély összegű támogatásokra vonatkozó új jogszabályi rendelkezések átvezetésére irányulnak, társas vállalkozások esetén az „átláthatóság” vizsgálata is bekerült a vizsgált szempontok közé, s a hatályba lépést követően társas vállalkozások esetén az Átláthatósági  Nyilatkozat csatolása is kötelező melléklete az igénylési dokumentációnak.

Széchenyi Kártya Program- Business Superbrands díj

Idén hatodik alkalommal ült össze a 16 tagú, független szakemberekből álló zsűri, akik a Dun&Bradstreet adatbázis, valamint szakmai kamarák és szövetségek segítségével döntöttek arról, hogy mely üzleti márkák viselhetik a Business Superbrands védjegyet. A bizottság döntése alapján a KAVOSZ Zrt. által irányított SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM elnyerte a Business Superbrands 2013 elismerést.

Bővebben itt olvashat erről.

Az MKB Bankban is elérhetőek a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz igényelhető hitelei

2013. június közepétől az MKB Bank is megkezdi az uniós pályázatokhoz igényelhető Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukciók forgalmazását, amelyekhez a Kormány 5% kamattámogatást biztosít. A kedvezőbb finanszírozási lehetőségek hozzájárulhatnak a hazai kis- és középvállalkozások pályázati kedvének növeléséhez, ezzel támogatva a kkv szektor fejlődését.

A Széchenyi Kártyáról

Forráshiánnyal küszködik? Igényeljen  Széchenyi Kártyát, és így lendületbe hozhatja vállalkozását A Széchenyi Kártya konstrukcióval olyan rulírozó hitelkerethez juthat, mely állami támogatású és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalása áll mögötte.

 

Miért előnyös?

 • állami támogatás, /kamat támogatás 2 %/
 • szabadon felhasználható,
 • rugalmas konstrukció,
 • fedezetigény, bank- és ügyfélfüggő. Nem minden esetben szükséges!
 • a hitellel kapcsolatos költségek a vállalkozásban elszámolhatóak,
 • kapcsolódó elektronikus szolgáltatások.
 • Futamidő: maximum 1+1 év (meghosszabbítható),
 • Hitelkeret minimum 0,5 millió Ft, maximum 25 millió Ft,

Kik vehetik igénybe a hitelt?

 • azon ügyfelek, akik 2004. évi XXXIV. Kis- és középvállalkozásokról szóló törvény szerinti egyéni vállalkozásnak, gazdasági társaságnak vagy szövetkezetnek minősülnek,
 • nincsen 30 napon túl lejárt köztartozásuk, illetve hitel-, kölcsön vagy bankgarancia szerződésből eredő lejárt tartozásuk,
 • végrehajtási-, csőd-, felszámolási- vagy végelszámolási eljárás nincs folyamatban a vállalkozás ellen,
 • a vállalkozás nem folytatja az alábbi tevékenységek bármelyikét főtevékenységként: fegyver- és lőszergyártás (TEÁOR 2540), katonai harcjármű gyártása (TEÁOR 3040), szerencsejáték, fogadás (TEÁOR 9200), pénzügyi közvetítés, biztosítás, viszontbiztosítás, nyugdíjalapok ill. egyéb pénzügyi tevékenység (TEÁOR 64-66), növénytermesztés, állattenyésztés, vadgazdálkodás és kapcsolódó szolgáltatások, erdőgazdálkodás ill. halászat, halgazdálkodás (TEÁOR 01, 02, 03), olaj gyártása (TEÁOR 1041), szőlőbor termelése (TEÁOR 1102), valamint szénbányászat  (TEÁOR 05).

A hiteligénylés feltételei:

 • 10 millió Ft hitelkeretig egy - 10 millió Ft feletti igénylés esetén két - lezárt, teljes üzleti évre vonatkozó pénzügyi beszámoló,
 • a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. üzletszabályzatában írt feltételeknek és a bankok hitelbírálati követelményének való megfelelés,
 • magánszemély készfizető kezességvállalása,
 • pozitív hitelbírálat.

A vállalkozás a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál igényelheti a Széchenyi Kártyát és a hozzá kapcsolódó hitelt.

A hitelkérelem benyújtásához szükséges dokumentumokat a regisztráló irodákban lehet beszerezni, vagy letölthetők a www.kavosz.hu címről is.

Felhívás! Nem szükséges ügynököt igénybe venni Széchenyi Kártya igényléshez!

TISZTELT VÁLLALKOZÓK!

 

A Széchenyi Kártya a magyar hitelpiacon jelenleg a legkedvezőbb kondíciókkal bíró szabadfelhasználású hitelkonstrukció! Ezt a tényt a független brókercégek is tudják! Kérünk mindenkit, aki szabadfelhasználású hitelt szeretne felvenni, keresse meg kamaránkat!

Ne írjanak alá semmiféle szerződést brókercégekkel, mert felesleges költségeket generálnak vállalkozásuknak! NINCS SZÜKSÉG PÉNZÜGYI TANÁCSADÓRA! Kollégáinkkal vegyék fel a kapcsolatot közvetlenül!

 

Scheib Erika  34/513-016,   Vértesi Gabriella   34/513-023(Tatabánya)

Juhász Eszter 33/523-100 (Esztergom) 

 

A KAVOSZ Zrt. megkezdte az akár 100 millió forint összegű beruházási hitel forgalmazását

A KAVOSZ Zrt. pénzügyi vállalkozás leányvállalata, a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. megkezdte az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 keretein belül a Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció (max. 100 MFt összegű, 10 éves beruházási hitel) forgalmazását.

 

 

Kiszélesítenék a Széchenyi-kártya programot

Az agrárium finanszírozási lehetőségeinek bővítése és a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása is fontos lenne a Széchenyi-kártya pogramban. Továbbá érdemes lenne átgondolni, hogy a 2014-2020-as időszakban a vállalkozások valamennyi pályázathoz automatikusan igényelhessék a Széchenyi-kártya program önerő-kiegészítő és támogatást megelőlegező hiteleit. Ezt Krisán László, a Széchenyi-kártya programot működtető KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója mondta.

Kétszeresére nőtt az Agrár Széchenyi Kártya kamattámogatása

Budapest, 2013. július 22. – A KAVOSZ Zrt javaslata alapján, a korábbi két százalékról négy százalékra emelte - saját költségvetési forrásainak terhére - a Vidékfejlesztési Minisztérium az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez nyújtott kamattámogatást. Ennek köszönhetően a hitelkonstrukció kamata jelenleg évi 4,25 százalék körül alakul. A megemelt kamattámogatás a 2013. július 18-tól kezdődően, az új valamint a meglévő szerződésekre egyaránt érvényes.

Minden korábbinál magasabb kamattámogatás a Széchenyi Kártya Program fejlesztési hiteleihez

 2013. május 1-jétől a Kormány 5 százalékra emelte a Széchenyi Beruházási Hitel, az uniós pályázatokhoz igényelhető Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukciókhoz biztosított kamattámogatást. A kedvezőbb finanszírozási lehetőségek hozzájárulhatnak a hazai kis- és középvállalkozások beruházási kedvének növeléséhez, ezzel támogatva a magyar gazdaság fejlődését. A jelenlegi jegybanki alapkamatét meghaladó mértékű kamattámogatásnak köszönhetően a magyarországi cégek kevesebb mint havi 0,4 százalékos kamattal juthatnak hitelhez a programban.

Az Unicredit Bank csomagajánlatai Széchenyi Kártyához és induló vállalkozásoknak

2012. június 11.

A csatolt mellékletekben megtalálhatók az Unicredit Bank számlacsomagjai Széchenyi Kártyához, illetve induló vállalkozásoknak nyújtott kedvezményes ajánlat. 

Új hitelezési formák

Tisztelt Cégvezető!

 

 

Ön már bizonyára hallott, vagy olvasott a Széchenyi Kártya Program különféle elemeiről. Ha önnek  most vagy a jövőben hitelre lenne szüksége vállalkozása fellendítéséhez, érdemes átnéznie az új hitellehetőségeket.

 

Kérjük olvassa el tájékoztatónkat a Széchenyi Kártya Program új hitelezési formáiról. Várjuk kérdéseit.

 

Üdvözlettel:

Scheibné Mák Erika Széchenyi Kártya ügyintéző

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2800 Tatabánya, Fő tér 36

tel.:34/513-016

e-mail: escheib@kemkik.hu