Üdvözöljük a

Változások a Széchenyi Kártya igénylés nyomtatványaiban

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20
212223242526
2728293031  

Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság

Pályaválasztási tanácsadás

Változások a Széchenyi Kártya igénylés nyomtatványaiban

Módosításra kerültek a Széchenyi Kártya Program termékszabályzatai a csekély összegű támogatásokkal kapcsolatos július 1-el hatályba lépő jogszabályváltozások kapcsán.  A módosítások alapvetően a csekély összegű támogatásokra vonatkozó új jogszabályi rendelkezések átvezetésére irányulnak, társas vállalkozások esetén az „átláthatóság” vizsgálata is bekerült a vizsgált szempontok közé, s a hatályba lépést követően társas vállalkozások esetén az Átláthatósági  Nyilatkozat csatolása is kötelező melléklete az igénylési dokumentációnak.

Széchenyi Kártya Program termékei  esetén a vállalkozások az igénylési lapon nyilatkoznak, hogy az igénylés évében és az azt megelőző két pénzügyi évben részesültek-e csekély összegű támogatásban illetve, hogy a vele egy-és ugyanazon vállalkozások részesültek-e ilyen támogatásban.

Az „egy és ugyanazon vállalkozások” (beleértve a hiteligénylőt is) által kapott  csekély összegű támogatások együttes összege - ide értve az igényelt hitel támogatástartalmát is - ne haladja meg a 200.000 EUR-t, közúti kereskedelemi árufuvarozást ellenszolgáltatás fejében végző „egy és ugyanazon vállalkozások” esetén a 100.000 eurót a 2013. december 18-i 1407/2013 EU bizottsági rendelet alapján.

 

Az Széchenyi Kártya Folyószámlahitel ügyletek rendelkeznek támogatástartalommal, melyeta Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzat 5. sz. melléklete tartalmazza összegszerűen (Ft-ban), míg a Széchenyi Kártya Program egyéb terméktípusainak támogatástartalmáról a KAVOSZ Zrt. küld ki Támogatástartalom igazolást az ügyfelek részére (ezen esetekben az ÜSZ 5 sz. melléklete támogatástartalom kiszámítás képletét tartalmazza).

 

„A Széchenyi Kártya Program keretében létrejött ügylet támogatástartalmának kimutatásakor a csekély összegű támogatás összegének euróra történő átszámításakor az igénylőlap benyújtásának hónapját megelőző hónap utolsó napján érvényes MNB devizaárfolyamot kell alkalmazni.”

 

Bővebb információ: Scheib Erika 34/513-016 escheib@kemkik.hu

Az aktuális nyomtatványok a www.kavosz.hu weboldalról letölthetőek.