Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
12
3
4567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Kamarai ügyfélfogadási rend!

2020. november 1.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az ügyfélszolgálatunkon zajló személyes ügyintézés csak telefonon előre leegyeztetett időpontban lehetséges! A pénztári ügyintézéshez nem kell időpontot foglalni!  Minden más esetben számítógépéről is elérhető szolgáltatásainkat tudja igénybe venni.

 

Kamarai központi telefonszámok:

 

Tatabánya: 34/513-010

Esztergom: 33/523-100

 

Ezen intézkedés határozatlan ideig van érvényben. A központi telefonszámokon kívül kollégáink közvetlen elérhetőségeit az alábbi linken találja meg:  

 

http://www.kemkik.hu/hu/komarom-esztergom-megyei-kereskedelmi-es-iparkamara/elerhetosegeink-8834

 

Kérjük, hogy a kialakult helyzetben járjanak el kellő körültekintéssel és munkatársaik figyelmét is hívják fel a szükséges tennivalókra. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük! 

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram - február 27-ig lehet véleményezni a tervezetet

2021. február 15.

A Kormány döntésének értelmében – a Gazdaság Újraindítási Akcióterv részeként - a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) bonyolítja le a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogramot, melynek első szakasza a COVID-19 járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett vállalkozások számára nyújt segítséget. Az MFB a program előkészítésében közreműködő intézményekkel meghatározta azoknak az ágazatoknak, illetve vállalkozásoknak a körét, melyek az első szakaszban igényelhetik a nulla százalék kamat mellett elérhető, maximum 10 millió forintos hitelt. A program első, márciusban induló szakaszában a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások találhatók a listán, melyet az MFB weboldalán és az osszetartok.hu oldalon találhatnak meg az érdeklődők. A hitelt az MFB Pontok hálózatában igényelhetik a vállalkozások.

 

Könyvelők Klubja 2021. márciusi online előadás

2021. március 2.
A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Könyvelők Klubja, ezúton tisztelettel meghívja Önt a következő ONLINE programjára. Kérjük, töltse ki az online jelentkezési lapot! Fontos, hogy a belépési linket csak azoknak az e-mail címére tudjuk kiküldeni, aki regisztrált!
 
 

BIREG-kisokos (gyakorlati segédlet)

2021. február 25.

Magyarország 2021-től nagyobb hangsúlyt fektet a jogkövető fuvarozói magatartás betartatására. A Magyar Kormány 2021. január 1-jétől ezért arra kötelezi az árukat szállító és fuvarozó vállalkozásokat, hogy az ország területén áthaladó, innen indított vagy ide érkeztetett áruszállítási és árufuvarozási műveleteiket az ahhoz szükséges engedélyek adatainak megadásával a BIREG kormányzati portál felületén előzetes regisztrációval erősítsék meg, ha azok olyan országot érintenek, melyek unión kívüli engedélyköteles államok. Az engedély nélkül vagy érvénytelen engedéllyel fuvarozást végző vállalkozásokat a rendszer kiszűri és pénzbírsággal sújtja

Újabb 90 napig érvényben maradhatnak a veszélyhelyzettel összefüggő rendelkezések.

2021. február 23.

Az Országgyűlés által megerősített kormányrendeletek hatálya 90 napra hosszabbítható meg, de a parlament ennél korábban is visszavonhatja felhatalmazását. Az előterjesztés indoklása hangsúlyozza: e megerősítés által az Országgyűlés politikailag elismeri a járvány megakadályozására tett eddigi kormányzati lépéseket.

Mi mennyi 2021-ben

2021. február 19.

Mi mennyi 2021-ben? Igy változik az adózás, a járulékok és a minimálbér értéke 2021-ben. Az összefoglaló dokumentum a mellékletből letölthető.

Megjelent a rendelet a kistelepülési üzletek támogatásáról

2021. február 16.

A falusi kisboltok működését, fejlesztését, valamint a korábban bezárt boltok újranyitását támogatja a Magyar falu program idén induló negyedik pillére. A támogatásból a kétezernél kevesebb lakosú települések részesülhetnek. A rendelet szerinti költségvetési támogatással kapcsolatos lebonyolító szervi feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. látja el, a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. bevonásával.

MNB konjunktúra felmérése

2021. február 15.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról. https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=155045204&lng=hu-HU

Online HR-klub: jó gyakorlatok a járványhelyzetben - március 2. 14.00 óra

2021. február 9.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. HR-klubba hívja a szakembereket. Időpont: 2021. március 2. (kedd) 14:00-15:30-ig

A HR-Klub célja: „A 2020-as év alaposan megváltoztatta a szervezetek prioritásait, így a HR-szerepe és funkciója is átértékelődött. Olyan feladatok kerültek előtérbe, amelyeken eddig nem volt nagy hangsúly. A HR szakma megváltozott szerepéről beszélgetünk, valamint arról, milyen tendenciák várhatók a jövőre nézve."

Területi előválogatók időpontjai és az SZKTV/OSZTV versenycsoportok, szakképesítések

2021. február 5.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor. A rendezvénynek a Hungexpo Vásárközpont ad otthont.

Tájékoztatás az azonnalifizetési rendszerben (AFR) teljesített fizetésekpénztárgépben történő rögzítéséről

2021. február 3.

Az alábbi tájékoztató a Nemzeti Adó-és Vámhivatal ajánlását tartalmazza az online pénztárgép forgalmazók, szervizek és műszerészek számára a pénztárgép elvárt működéséről az azonnali fizetési rendszerre (AFR) épülő fizetési megoldások használatával teljesített fizetések pénztárgépben történő rögzítésének módjáról.

 

Február 15-én nyílik meg az Építő-5 program

2021. február 2.

Idén is folytatódik az építőipar technológiai korszerűsítésére és hatékonyságának növelésére irányuló támogatási program, amelyben az ágazatban tevékenykedő mikro-, kis-, és közepes vállalkozások vehetnek részt, amelyek február 15-én reggel 8 órától adhatják be támogatási kérelmeiket az Építő-5 programra - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

A szakképzési hozzájárulás 2021 - NAV Információs füzet

2021. január 28.

A szakképzési hozzájárulás – havi előleg bevallása és befizetése mellett – éves elszámolású kötelezettség. A kötelezettséget pénzbeli befizetéssel, tanulók, hallgatók gyakorlati képzésével is lehet teljesíteni. A szakképzési hozzájárulás teljesítését az Szkt.1 szabályozza. A törvény meghatározza a kötelezettség csökkentésének lehetséges módjait és annak feltételeit. A hozzájárulásra kötelezett gyakorlati képzést szervezőnek a kötelezettsége megállapításakor az Szkt. végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 1.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 332/A-334. §- aira is figyelemmel kell lennie.

Március 1-jéig meghosszabbodnak a jelenlegi korlátozó szabályok!

2021. január 28.

A kormány a koronavírus-járvány miatt november óta érvényben lévő szabályok hatályát újabb egy hónappal, március 1-jéig meghosszabbítja - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón. A kormány szerdai ülésén meghallgatta az operatív törzs beszámolóját, és azt állapította meg, hogy a novemberben hatályba lépett intézkedésekkel sikerült megfékezni a járvány terjedését, a szakértők ugyanakkor egyetértettek abban, hogy oltás hiányában bármilyen enyhítés újbóli járványhullámhoz és még radikálisabb későbbi szigorításokhoz vezethetne

Kilenc kamara képviselőivel egyeztetett Navracsics Tibor kormánybiztos Győrben az Északnyugat-Magyarországi Gazdasági Zóna fejlesztési irányairól.

2021. január 25.
Győrben, a megyei kamarában egyeztetett az északnyugat-magyarországi gazdasági zóna fejlesztési irányairól Navracsics Tibor kormánybiztos pénteken. Kilenc kamara képviseltette magát a találkozón, a közös cél az, hogy a hat megyét felölelő övezet vállalati versenyképessége 2030-ra elérje az osztrák szintet.
 
 

MNB Konjunktúra felmérés

2021. január 21.

Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

Online HR-klub: jó gyakorlatok a járványhelyzetben - 2021.01.26 (14:00-15:30)

2021. január 18.

„A 2020-as év alaposan megváltoztatta a szervezetek prioritásait, így a HR-szerepe és funkciója is átértékelődött. Olyan feladatok kerültek előtérbe, amelyeken eddig nem volt nagy hangsúly. A HR szakma megváltozott szerepéről beszélgetünk, valamint arról, milyen tendenciák várhatók a jövőre nézve.”

Tudnivalók a különböző elektronikus fizetési lehetőségekről

2021. január 13.

2021 első napjától kezdődően az online kasszát használó kereskedők kötelesek biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét. A jogszabályváltozás kb. 60 ezer vállalkozást érint közvetlenül. Mi számít elektronikus fizetésnek és milyen főbb tulajdonságai vannak ezen fizetési módoknak? Miért fontos a készpénzmentes fizetés terjesztése? Mi jellemzi a vásárlók igényeit és szokásait? Hogyan tudják teljesíteni a vállalkozások az új kötelezettséget? Ezeket a kérdéseket járja körbe a FINTELLIGENCE Központ új pénzügyi edukációs videójában. 

Megjelent: Duális képzéssel a munka világában 2020 kézikönyv!

2021. január 8.

Megjelent a 2020. évi kézikönyv a gyakorlati képzők számára, mely az új szakképzési törvénynek megfelelő tudnivalókat tartalmazza. Az alábbi linken érhető el a kézikönyv:

https://tanuloszerzodes.hu/dualis-kepzessel-a-munka-vilagaban/

Azt javasoljuk, ne nyomtassák ki a kézikönyvet, mert az esetleges törvénymódosítások miatt, tartalma változhat.  A linkre kattintva mindig, a legfrissebb verziót tudják elérni!

Normatíva változás 2021!

2021. január 6.

A tanulók után lehívható normatíva összege változik 2021.01.01.-től. Nem csak a normatíva összege, de a számítás módja is megváltozott! Az alábbi linken találják a normatíva kalkulátort: 

https://tanuloszerzodes.hu/normativa-es-koltsegkalkulator/

Rendelkeztek a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítéséről

2020. december 19.

A családok és a vállalkozások érdekében a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítéséről rendelkezett. Orbán Viktor négy fő döntést ismertetett: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, átvállalják a bajba jutott cégek bérköltségének kétharmadát decemberben és januárban is, csökkentik az iparűzési adót a kkv-k számára és kedvezményes lakásfelújítási hitel jön a családoknak.

2020.06.30-ig folytatódnak a Széchenyi Kártya Program új konstrukciói

2020. december 18.

A Széchenyi Kártya Program Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott ún. Kríziskonstrukciói keretében az Európai Bizottság átmeneti közleményének meghosszabbított ideje alatt - jelenleg 2021.06.30-áig - köthető hitelszerződés, illetve vállalható garantőrintézményi kezesség.

A kamarában egyeztetett Navracsis Tibor

2020. december 14.

Pénteken a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába látogatott Dr. Navracsics Tibor, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A politikus a kamara elnökével egyeztetett annak érdekében, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően elkészüljön a térség gazdaságának újraindításához szükséges stratégia, melynek alapvető célkitűzése, hogy növekedjen a terület gazdasági ereje, munkaerő megtartó képessége, mindez élhető környezeti feltételek mellett, magas hozzáadott értéket képviselő tevékenységekkel történjen.

Január végéig meghosszabbítják az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban

2020. december 10.

A kormány január végéig meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban; a vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokban a bértámogatással 140 ezer munkahelyet véd meg a kormány - jelentette be a pénzügyminiszter  az ágazati képviselőkkel folytatott egyeztetést követően.

január 11-ig fennmarad a szigor, de a karácsonyról csak december 21-én döntenek

2020. december 7.

Január 11-ig meghosszabbította a kormány a kijárási tilalmat és más koronavírus elleni korlátozó intézkedéseket, viszont a karácsonyi korlátozásokról csak december 21-én döntenek - jelentette be a Facebook-oldalán Orbán Viktor.

Már igényelhető a szálláshely-szolgáltatók számára az elmaradt foglalásaik utáni 80%-os támogatás

2020. november 26.

Mostantól visszaigényelhetik november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80%-át a szálláshely-szolgáltatók. Az érintettek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével igényelhetik a támogatást, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség még ebben az évben folyósít.

Kötelező kamarai hozzájárulás

A kamarai tag- és nem kamarai tag vállalkozások által egységesen, kötelezően fizetendő kamarai hozzájárulás  fizetési határideje minden év március 31.  A jogszabályban meghatározott 5.000.- Ft összegű hozzájárulást  a Komárom-Esztergom megyei székhelyű vállalkozásoknak  az alábbi számlaszámra szükséges befizetni:

Átadták Esztergomban a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Kitüntető Címet és Komárom-Esztergom Megye Polgárőre 2020. díjat

2021. február 26.
2021. február 25-én csütörtökön adták át Esztergomban a Komárom-Esztergom megyéért és az itt élőkért dolgozók kitüntetéseit. Az ünnepélyes díjátadó a vírushelyzetra való tekintettel szűk körben került megrendezésre.  A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2004-ben a megye gazdasági szervezeteivel való kapcsolatának szorosabbá tételére és a megye gazdasági fejlődését kiemelkedően elősegítő gazdasági szervezetek tevékenységének elismerésére alapította meg a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Kitüntető Címet.

Március 15-ig érvényben maradnak a járványügyi intézkedések

2021. február 25.

Az oltások tömeges beadásával lesz lehetőség arra, hogy enyhítsenek a korlátozásokon, jelenleg azonban a járvány harmadik hullámában vagyunk, ezért a járványügyi szakemberek véleményét figyelembe véve március 15-ig meghosszabbították az érvényben lévő intézkedéseket.

Már az iparűzési adóelőleg is felezhető

2021. február 22.

A fizetendő iparűzési adóelőleg is felezhető, ehhez mindössze egy egyszerű nyilatkozatot kell benyújtani február 25-ig az adóhivatalhoz. Szerdáig az érintett kkv-k jelentős többsége, mintegy 340 ezer vállalkozás, el is küldte az erről szóló nyilatkozatát.

Helyi Iparűzési Adó - nyilatkozattételi határidő február 25.

2021. február 18.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a vállalkozása a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges egyes intézkedésekről szóló 639/2020. (XII. 22.) Korm. rendeletben (továbbiakban: Rendelet) foglalt feltételeknek megfelel, akkor a vállalkozás által fizetendő helyi iparűzési adó mértéke 2021-ben végződő adóévben legfeljebb 1% lehet. Emellett pedig kérelmezheti a 2021. évi iparűzési adóelőleg fizetési kötelezettség 50%-os csökkentését is.

Megjelent a rendelet a koronavírus védettség igazolásáról

2021. február 15.

Márciustól ingyenes védettségi igazolványt küld a kormányhivatal azoknak, akik az egészségügyi rendszer adatai szerint átestek a koronavíruson vagy beoltatták magukat. A gyógyulástól hat hónapig, oltás esetén határidő nélkül lesz érvényes ez. Akikről nincs ilyen adat, de teszttel igazolják, hogy szervezetükben a koronavírussal szembeni ellenanyag van, költségtérítéssel négy hónapra érvényes igazolást igényelhetnek. A már átesettek és oltottak március 15-éig, mások a védettség elnyerését vagy bizonyítását követő 8 napon belül kaphatják meg a védettségi igazolványt. Egyelőre nem döntött a kormány arról, milyen többletjogokkal fog járni a plasztikkártya, illetve a hozzá kapcsolódó applikáció használata.

Negyvenötmilliárdos támogatást kapnak a vidéki falvak kisboltjai

2021. február 15.

A magyar kormány 2021.02.04-én jelentette be, hogy a Magyar Falu program részeként 45 milliárd forintos keretösszegű pályázat nyílik meg, amely 2379 települést érint, ebből több mint háromszáz olyan község, ahol már nem működik kisbolt.

KKV helyi adócsökkentési kérelem határideje február 25.

2021. február 8.

A kis- és középvállalkozások számára (a kormány még decemberben jelentette be, hogy) a helyi iparűzési adó mértékét felére csökkenti, de a vállalkozásoknak a jogosultság fennállásának feltételeiről 2021. február 25-éig mindenképpen nyilatkozni kell. A nyilatkozat neve 21NYHIPA nyilatkozat (továbbiakban: nyilatkozat).

MKIK 2021. évi Gazdasági évnyitó - Nézze vissza!

2021. február 4.

A gazdaság-újraindítási akcióterv részeként döntött a kormány egy új hitelkonstrukció bevezetéséről a koronavírus-járvány miatt bajba került kis- és középvállalkozásoknak: így ők 10 évre 10 millió forint erejéig kamatmentes kölcsönt vehetnek igénybe, amelyet csak 3 év után kell elkezdeni törleszteni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján. 2021. évi gazdasági évnyitójának felvételét az alábbi linken keresztül tudja visszanézni.

 

https://hirado.hu/video/2021/02/04/a-magyar-kereskedelmi-es-iparkamara-mkik-gazdasagi-evnyitoja

Megjelent a rendelet a vendéglátók és turizmusban dolgozók bértámogatásáról

2021. február 3.
A kormány változtat a vendéglátóiparban és a turizmusban érdekelt vállalkozók megsegítése érdekében, az intézkedés lényege, hogy az utólagos finanszírozás helyett az igénylők előre megkapják majd az állami bértámogatást.

MKIK 2021. évi Gazdasági évnyitó - február 4. (csütörtök) 10.00 óra

2021. február 2.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt az MKIK 2021. évi Gazdasági Évnyitójára, amely a pandémiás helyzetre való tekintettel online kerül megrendezésre. Az eseményt a Duna World csatorna élőben közvetíti, ami az alábbi linkről is elérhető.
 

 

Megjelent a hivatalos kormányrendelet a 2021-es minimálbérről

2021. január 28.

A minimálbér 2021 emelés idén is megvalósult: idén februártól a 2021 minimálbér és a garantált bérminimum 4%-kal emelkedik, ami azt jelenti, hogy a minimálbér 2021 évében bruttó 167.400 Ft-ra nő, a garantált bérminimum 2021 pedig bruttó 219.000 Ft lesz.

Védelmi Ipari és Űrtechnológiai Szekció űripari felmérése

2021. január 26.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Védelmi Ipari és Űrtechnológiai Szekciója 2020. július 30-án alakult meg a 2020-as koronavírus világjárvány idején és az alakuló ülés is már részben az online térben zajlott. A szekció munkájának keretében megvalósult 2020-ban egy űripari felmérés. Mivel gyakorlatilag az egész múlt év gazdasági és vállalati teljesítményére hatással volt a koronavírus járvány, ezért  célszerű Önökkel közösen áttekinteni és elemezni annak tapasztalatait.

 

Aktuális pályázati kiírások

2021. január 21.

Alább találhatóak azoknak az elérhető pályázati forrásoknak és támogatási formáknak az összefoglalója, amik jelenleg a vállalkozások számára elérhetőek.

Ösztöndíj és széleskörű lehetőségek várják a szakképzést választó nyolcadikosokat

2021. január 18.

Hamarosan dönteniük kell a tanulóknak és családoknak arról, hogy a most nyolcadikosok hol folytassák a tanulmányaikat. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese ennek kapcsán elmondta: a megújult szakképzés a fiatalok jelentős része számára egyértelműen jó választás lehet, hiszen a technikumokból egyenes út vezethet az egyetemre az adott területen, a szakképzőkben pedig három év alatt a szakmájuk mestereivé válhatnak a fiatalok. 

Több termékre érvényes a jótállás az új évben, de szigorúbbak a szabályok

2021. január 18.

Januártól szigorodtak a jótálláshoz kapcsolódó szabályok. Dr. Bures Gabriella, a kereskedelmi és iparkamara által működtetett Békéltető Testület elnöke tájékoztat a részletekről, a legfontosabb tudnivalókról.

A járvány felgyorsította a digitalizációt

2021. január 13.

A járvány katalizálta a vállalati hatékonyság javulását, de az autóipar nagyon megszenvedi. Sok múlik a német gazdaságon és a vakcinázás előrehaladásán – mondta dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Világgazdság c. napilapnak

Február elsejéig meghosszabbítják a járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket

2021. január 8.

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, a középiskolákban is marad az online oktatás - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az operatív törzs döntését.

Minél drágább a termék, annál hosszabb a jótállási idő - Új időszámítás kezdődik januártól a jótállásban

2021. január 6.

A termék árához igazodó, akár kétszer-háromszor hosszabb jótállással, egyértelmű javítási és cserehatáridőkkel, az elektronikus jótállási jegy bevezetésével erősítik a fogyasztók jogait az újévben hatályba lépő szabályváltozások.

A KEMKIK ÜNNEPI ÜGYFÉLFOGADÁSI RENDJE

2020. december 18.

Az ügyfélszolgálatunkon zajló személyes ügyintézés csak telefonon előre leegyeztetett időpontban lehetséges! 

 

Kamaránk 2020. december 21-én 12 órától 

ZÁRVA TART!

 

Első ügyfélfogadási nap:

2021. január 4.

  

Ügyfélfogadás

(pénztár, Széchenyi hitelkérelem, okmányhitelesítés)

2020. december 21-én 12 óráig

 

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK 

Szakképzés, Békéltető Testület:

2020. december 21-én 12 óráig 

Első ügyfélfogadási nap 2021.01.04.

Békéltető Testületi kérelmek benyújtása: postai úton vagy emailben.

 

Minden kedves ügyfelének

Áldott, Békés Ünnepeket kíván a

Komárom-Esztergom Megyei

Kereskedelmi és Iparkamara!

Nyakunkon az e-fizetés határideje

2020. december 18.

A kereskedelmi törvény módosítása után jövő januártól minden online pénztárgéppel rendelkező kereskedőnek biztosítania kell valamilyen elektronikus fizetési megoldást vásárlói számára. Milyen lehetőségekkel élhet az érintett, nagyjából 60 ezer kereskedő, milyen változást hozhat az üzletmenetben az e-fizetés?

Felfüggesztették az idősek vásárlási idősávját

2020. december 12.

A kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját december 12. szombattól, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben. A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben - az erről szóló kormányrendelet olvasható a Magyar Közlönyben.

Felkérés kérdőív kitöltésére az MNB konjunktúra felmérésében

2020. december 7.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérés lebonyolítását tervezi a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

ONLINE kerül megrendezésre a decemberi Könyvelői Klub

2020. december 1.

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Könyvelők Klubja, ezúton tisztelettel meghívja Önt a következő programjára. A kialakult járványhelyzet miatt a decemberi eseményt csak egy alkalommal ONLINE video-konferencia keretében tartjuk meg december 3-án (csütörtökön) 14.00-órától!

 

 

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide