Család és Karrier Pont alakult Komáromban

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2018. március 22.

A Nők a Központban elnevezésű (EFOP-1.2.9-17-2017-00020) kezdeményezés célja, hogy a nőknek segítsen az álláskeresésben, a munka világába való visszailleszkedésben. A projekt vezetője a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, együttműködő partnerei az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a komáromi Kemence Hagyományőrző-és Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő  Egyesület.

 

 

Czunyiné Dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a Család-és Karrier Pontok létrehozásának célja: a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel. A szervezet szolgáltatásai a projekt megvalósításának időszakában ingyenesen vehetők igénybe.

 

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke szólt arról, hogy más járásokban is indulnak hasonló célú programok, a projektek teljes költségvetése 800 millió forint. Az egyes helyszíneken más-más lesz a képzések és a tanácsadások tartalma, a terület igényei szerint.

 

A projektet vezető Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Szerencsés László köszöntőjében úgy fogalmazott, a kamara e pályázatban való részvétellel is társadalmi szerepvállalását igyekszik erősíteni, törekszik arra, hogy ne csupán a szűken vett gazdaság területével foglalkozzék, de a családoknak nyújtott szolgáltatásokon keresztül fenntarthatóvá is tegye a társadalmi jólétet célzó növekedést.

 

Juhász Rudolf, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője elmondta, szeretnének változtatni azon, hogy a fiatal nők először a karrierjüket építik és viszonylag később gondolnak a családalapításra. Úgy vélte, a projekt végére kialakulhat egy olyan modell, mely segíti a nők foglalkoztatását, a munkaerőpiacra való visszajutását.

 

Az IFKA Iparfejlesztései Közhasznú Nonprofit Kft vezetője Dr. Bárdos Krisztina elmondta, szervezetük nagy tapasztalattal rendelkezik a családi élet fejlesztésére hivatott egyéni és csoportos tanácsadások, képzések lebonyolításában.

 

Schmelcz Gézáné, a Kemence Egyesület elnökének tájékoztatása szerint a program Komárom, Kisbér és a Bakonyalja területén fejti ki hatását, a megvalósításra a konzorcium tagjai összesen 200 millió forintot nyertek el. Az egyesület a képzésekben szóba jöhető emberekhez jut el, a kamara biztosítja a kapcsolatot a szóba jöhető munkáltatókkal, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. pedig a képzések módszertanát nyújtja.