Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
29
30   

Békéltető Testület

2019. július 1.

A Békéltető Testület célja; a fogyasztó és a gazdálkodó közötti vitás ügy egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése. Ha ez nem lehetséges, a fogyasztói jogok gyors, hatékony és egyszerű érvényesítése érdekében az ügyet eldöntik, javaslatot tesznek a megoldásra. A békéltető testület ingyenesen igénybe vehető.

 

A Testület elnökének személyes ügyfélfogadási rendje: 

hétfőn és csütörtökön 13.30 és 15.00 között 

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a járványhelyzetre tekintettel

a (+36 30 201 1647 ill. +36 30 2011877)

 telefonszámon előzetes időpont egyeztetés szükséges.

 

Telefonos tanácsadást, tájékoztatást:

hétfő - csütörtök 9 -16 óra, pénteken 9 - 12 óra között

és az alábbi telefonszámokon lehet kérni:

Dr. Bures Gabriella elnök: (+36) 30 201 1647 (jogi ügyek)

Papeschné Sárosi Szilvia: (+36) 30 201 1877 (eljárási kérdések)

Vezetékes telefonszám: (+36) 34 513 010, 34 513 012

 

      E-mail:

bekeltetes@kemkik.hu

A fogyasztói jogvita rendezésre irányuló kérelmet (honlapunkról letölthető a nyomtatvány) és mellékleteit, írásbeli megkereséseit kérjük, hogy elsődlegesen elektronikusan  illetve posta címünkre szíveskedjen eljuttatni.

 

Iratok személyes leadása (maszk használata kötelező): hétfő - csütörtök, 8 - 16 óra között
 
Cím: Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett
 Békéltető Testület

2800 Tatabánya, Fő tér 36.


Levelezés: 
E-mail: bekeltetes@kemkik.hu
Honlap: www.kembekeltetes.hu

A közjegyzőhöz is lehet fordulni az internetes vásárlások utáni követelésekkel

2020. június 12.

A fizetési meghagyást kapó kereskedők az esetek nagy százalékában teljesítik a követelést - mondta Parti Tamás, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökhelyettese.

Békéltető testületi álláspályázati felhívás

2019. szeptember 5.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 21. § (2) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett békéltető testületnél békéltető testületi tag/elnök tisztség betöltésére.

Évet értékelt a megyei békéltető testület

2019. január 25.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában működő békéltető testület 2018-ban közel 200 ügyet zárt le. A legtöbb panasz az építőipari, a közlekedési és a postai szolgáltatásokra érkezett. Az árucikkek közül kirívóan sokan kifogásolták a lábbelik, a mobiltelefonok és háztartási gépek és az elektronikai termékek minőségét - ismertette a testület elnöke csütörtöki évértékelőjén a kamara tatabányai székházában.

Békéltető Testületi esetek …A vállalkozó nem fogyasztó

Nem minősül fogyasztónak az a vásárló vagy szolgáltatás igénybe vevője, aki vállalkozása számára, azaz annak fő tevékenységével kapcsolatosan vásárol. A fogyasztóvédelmi törvény ugyanis csak a magánszemélyeket védi, így az egyéni vállalkozók legfeljebb - akár évekig is eltartó - polgári peres úton tudják érvényesíteni a vásárlókat megillető jogokat.  Testületünk  számos panaszlevelet kap olyan vállalkozóktól, akik képtelenek garanciális igényük érvényesítésére vagy tisztességtelen szerződés áldozatai lettek, ám nem tudtak kiszállni az ügyletből, mert vállalkozóként és nem magánszemélyként vásároltak ingóságot. 

A megyei Békéltető Testületnél járt a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárság titkárságvezetője

A Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületek látogatását célzó országjárásának negyedik állomása Tatabánya volt. Peller Péter fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárság titkárságvezetője, Keszthelyi Nikoletta a békéltető testületekkel és fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel foglalkozó szakértő, valamint Boldizs József nemzetközi ügyekkel foglalkozó szakértő a Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő békéltető testületnél járt.

Békéltető Testületi ügyfélfogadás

2011. augusztus 4.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület 2009. december 15-én elnökválasztó ülésén Dr. Rozsnyói Györgyöt választotta elnökének. Dr. Daniné Dr. Polák Viktória lemondott az elnöki posztról.

 

Dr. Rozsnyói György minden hétfőn és csütörtökön 13.00 és 15.00 között fogadóórát tart a kamara épületében (Tatabánya, Fő tér 36.) A fenti időszak alatt új ügyfelek bejelentkezését várja, illetve már meglévő ügyfelek tájékoztatást kérhetnek. A Békéltető Testület elé kerülő ügyek befogadása a fogadóórától függetlenül a kamarában továbbra is folyamatos.

Békéltető testület tájékoztatója a rendkívüli helyzetben való eljárásrendről

2020. március 18.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett  Békéltető Testületnél a:

a.)   Személyes ügyfélfogadás, tanácsadás,

b.) Fogyasztóvédelmi jogvitában a felek részvételével történő meghallgatás tartása

a veszélyhelyzetre tekintettel 2020. március 16-tól bizonytalan ideig szünetel.

Új elnök a Békéltető Testületben

2019. július 1.

Kamaránk mellett működő független békéltető testületet kilenc évig irányító dr. Rozsnyói György visszavonult, új elnöknek dr. Bures Gabriellát választotta a testület. A szervezet első félévi működését értékelő megbeszélésen elhangzott, hogy 97 iktatott ügy volt idén június 21-éig, ebből 86 a lezárt, 31 esetben született egyezség. Nagy a szerepe a telefonos és személyes tanácsadásnak is, ezeknek a száma meghaladta a százat a kamara tatabányai székházában, ott találhatják meg a panaszosok a Békéltető Testületet

 

Békéltető testületi honlap

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmüket, hogy a Békéltető Testületek működéséről, az eljárás menetéről, a fogyasztókat érintő kérdésekről készült új honlap megkezdte működését,  IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

A fogyasztóvédelmi törvény legfontosabb módosításai – kötelező vállalkozói részvétel a békéltető testületi eljárásban, hatékonyabb vitarendezés

2015. július 13-án kihirdetésre került a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény módosítása, amelynek köszönhetően hatékonyabb békéltető testületi vitarendezés áll a fogyasztók és vállalkozások rendelkezésére. A cégeket egyúttal együttműködési kötelezettség terheli az eljárásban, amelynek megsértése esetén bírságra számíthatnak, valamint szigorodik a békéltető testületekkel összefüggő tájékoztatási kötelezettségük is. Az új előírások 2015. szeptember 11-én lépnek hatályba

Fogyasztóvédők Országos Egyesületének Hírlevele

A Fogyasztóvédők Országos Egyesülete kiemelten fontosnak tartja a hazai békéltető testületek szerepét, hiszen a testületek a fogyasztók számára a fogyasztói jogviták ingyenes és gyors  rendezésének lehetőségét kínálják. Elengedhetetlen ugyanakkor a testületek tagjainak folyamatos tájékoztatása azért, hogy naprakész ismeretek birtokában láthassák el munkájukat. Az alábbiakban közreadjuk a FOE aktuális hírlevelét.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide