Üdvözöljük a

Az EU Püspöki Konferenciáinak Bizottsága: Az Európai Bizottság nevezzen ki egy ifjúsági koordinátort

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3
456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Az EU Püspöki Konferenciáinak Bizottsága: Az Európai Bizottság nevezzen ki egy ifjúsági koordinátort

Szerző: Maknics Zoltán | 2019. augusztus 21.

Az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) augusztus 12-én, hétfőn közleményt adott ki az ifjúság nemzetközi napja alkalmából. „A fiatalok az Európai Unió lakosságának közel egyharmadát jelentik. Sokan közülük bizonytalanságban, frusztrációban és marginalizálódva élnek a nagyarányú munkanélküliség miatt. Ez megakadályozza, hogy teljes mértékben hozzájáruljanak a társadalom fejlődéséhez, és megakadályozza, hogy álmodjanak és reméljenek” – olvasható az ENSZ által bevezetett világnapra megjelentetett COMECE–közleményben.

A 2018-as ifjúsági szinódus tapasztalata alapján az uniós püspöki karok képviselő-szervezete emlékeztet Ferenc pápa Christus vivit kezdetű szinódus utáni apostoli buzdítására. Ebben a pápa hangsúlyozza, hogy több teret kell adni a fiatalok hangjának, akik világunk jelenét és jövőjét képviselik, illetve ők a változás és az átalakulás katalizátorai. Ennek jegyében 2019 áprilisában a COMECE tanácskozást szervezett a fiatalok társadalmi részvételéről, és a katolikus ifjúsági szervezetekkel együttműködve létrehozott egy platformot, amelynek célja, hogy segítse a fiatalokat az EU intézményeivel folytatott párbeszédben.

 

Ezért a COMECE örömmel üdvözli az EU új stratégiai javaslatát, amellyel a fiatalok felé fordul. Arra ösztönzi az Európai Bizottságot, hogy valósítsa meg stratégiáját, és nevezzen ki egy ifjúsági koordinátort azzal a céllal, hogy uniós szinten képviselje a fiatalok hangját.

 

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide