Üdvözöljük a

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt az 50 milliárd forint összegű magyar támogatási programot

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3
4
56789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt az 50 milliárd forint összegű magyar támogatási programot

2020. április 10.

Az állami támogatás közvetlen támogatás formáját fogja ölteni, és a járvány gazdasági hatásai által különösen súlyosan érintett és Magyarország által meghatározott egyes piaci ágazatokban működő közép- és nagyvállalatok számára áll majd nyitva.

„Ez a 140 millió eurós magyar program támogatni fogja azokat a vállalkozásokat, amelyeket különösen súlyosan érint a koronavírus-járvány. Célja a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése, és segíteni fog a vállalkozásoknak, hogy folytathassák a létfontosságú beruházások megvalósítását. Továbbra is együttműködünk a tagállamokkal annak érdekében, hogy biztosítva legyen az időben történő, összehangolt és hatékony fellépés összhangban az uniós szabályokkal” – jelentette ki Margrethe Vestager, versenypolitikáért felelős ügyvezető alelnök. 

Mint a testület közleményében rámutat, a program célja azon vállalatok támogatása, amelyek a koronavírus-járvány gazdasági hatásai okozta bevételkiesés és likviditáskiesés miatt nehézségekkel szembesülnek. Különösen segíteni fogja a vállalkozásokat az azonnali működőtőke- és beruházási igényeik fedezésében.

A Bizottság megállapította, hogy a magyar intézkedés összhangban van az ideiglenes keretben meghatározott feltételekkel. Így különösen: i) a támogatás vállalatonként nem haladhatja meg az ideiglenes keretben előirányzott 800 000 eurót; ii) a vállalkozásonkénti támogatási összeg a beruházási volumenhez és azon piaci ágazathoz kapcsolódik, amelyben a vállalkozás tevékenykedik, és iii) a támogatás 2020. december 31-ig biztosítható, míg a kérelmeket 2020. november 30-ig lehet benyújtani.

A Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy az intézkedés az EUMSZ 107. cikke (3) bekezdésének b) pontjával és az ideiglenes keretben meghatározott feltételekkel összhangban szükséges, megfelelő és arányos egy tagállam gazdaságában bekövetkezett komoly zavar megszüntetéséhez.

Ennek alapján a Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok szerint jóváhagyta az intézkedést.

Forrás: bruxinfo

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide