Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13
141516171819
20212223242526
2728293031  

Iparjogvédelmi tanácsadás - Szellemitulajdon-védelmi Információs Pont

2014. április 4.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával történt együttműködési megállapodás alapján az országos hálózat egyik láncszemeként információs képviseletet, Szellemitulajdon-védelmi Információs Pontot működtetünk.

 

Az SZTNH új szolgáltatása is segíthet innovátor országgá válni

2020. március 10.

Az elmúlt hónapokban született döntések azt segítik, hogy Magyarország erős innovátor országgá váljon - hangsúlyozta Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára.

A kkv-stratégia egyik pillére a női vállalkozók támogatása

2020. január 6.

Magyarország nemrégiben elfogadott, mikro-, közép- és középvállalkozásokat megerősítő stratégiájának egyik fontos pillére a női vállalkozók támogatása tehetségük, kockázatvállalásuk kibontakoztatásában - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Kecskeméten

Kiemelten ellenőrzi a webáruházakat a fogyasztóvédelem

2019. november 28.

Idén is kiemelten ellenőrzi a webáruházakat a fogyasztóvédelmi hatóság és az Innovációs és Technológiai Minisztérium IT-laborja, az ellenőrzés egész novemberben tart - mondta Keszthelyi Nikoletta az ITM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára

Meghosszabbították a Design Management Díj pályázati felhívásának nevezési határidejét!

2019. július 15.

Meghosszabbították a Design Management Díj pályázati felhívásának nevezési határidejét! Július 30-áig még nevezhetnek a bruttó 1 millió forintos díjra! Számos visszajelzés érkezett, mely szerint későn értesültek a felhívásról, illetve a nyári szabadságolások okán a szervezeteknek nem állt módjában dokumentációjuk határidőre való elkészítése. Ennek okán, a Magyar Formatervezési Tanács Irodája úgy döntött, hogy a Design Management Díjpályázati felhívás nevezési határidejét meghosszabbították, a módosított nevezés, egyidejűleg a dokumentáció beküldésének határideje: 2019. július 30.

Design Management Díj 2019

2019. május 29.

A Magyar Formatervezési Tanács tíz éve, 2009-ben alapította a Design Management Díjat, a designmenedzsment szemléletű vállalatirányítás elismerésére. A Díj célja, hogy bemutassa, a designmenedzsment szemlélet, annak vállalatmenedzsmentbe történő integrációja hogyan járul hozzá egy-egy szervezet küldetésének megvalósításához, illetve, hogy elismerje ennek kiváló hazai példáit.

Nagyszabású Innovációs Konferencia május 14-én Budapesten

2019. április 25.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a kormányzat mellett aktív szerepet kíván vállalni a vállalkozások innovációs szemléletformálásában, illetve az innovációra való ösztönzésében. Mindezt igazolja, hogy az MKIK 2019. május 14-én egy nagyszabású innovációs konferenciát szervez, „A jövő gazdasága a digitális világban: Innovatív megoldások a vállalati versenyképesség fokozásáért” címmel.             

Országos Innovációs Fórum - Komárom-Esztergom Megyei Rendezvénye

2019. január 25.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) Országos Innovációs Fórumot szervez Magyarország újjá szerveződő innovációs ökoszisztémájának bemutatása, valamint a megújuló KFI pályázati rendszerrel kapcsolatban felmerülő igények felmérése céljából. Az összes megyét érintő, széles körű összefogással megvalósuló rendezvénysorozat kiemelt szakmai partnere a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Nemzetközi pályázati lehetőségek - klímavédelem

2019. január 9.

A nemzetközi klímafinanszírozás hazánk hosszú távú befektetése, amely a magyar magánszektor külföldi térnyeréséhez is hozzájárulhat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szorgalmazza és támogatja a magyar gazdasági szereplők részvételét két- és többoldalú nemzetközi éghajlatvédelmi beruházásokban éghajlatvédelmi alkalmazkodási és csökkentési céloknak alárendelten, és erre vonatkozóan az alábbi nemzetközi klímafinanszírozási lehetőségekről ad tájékoztatást.

Megemeli a kormány a kkv-k versenyképességét erősítő pályázat keretét

2018. augusztus 24.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében újra elérhető a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számára a "Kkv-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén" című pályázati felhívás, amelynek korábbi 22 milliárd forintos keretösszegét a jelentős érdeklődésre tekintettel a kormány további 20 milliárd forinttal megemeli - közölte Rákossy Balázs a pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-vel.

Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett Ipar 4.0 program felhívás

2018. május 14.

Tisztelt Vállalkozó!

 

 

Ajánlom szíves figyelmükbe az Ipar 4.0 keretében nyújtott támogatások igénylésének 2018. évi feltételeiről szóló felhívást. A program a Nemzetgazdasági Minisztérium fejezetében kerül létrehozásra, melynek a keretösszege 1,5 milliárd forint.

 

Dr. Szerencsés László

elnök

XXVI. Magyar Innovációs Nagydíj

2018. január 8.

A 2017. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen öt kategóriában kaphatnak díjat: Ipari Innovációs Díj, Agrár Innovációs Díj, Környezetvédelmi Innovációs Díj, Fejlesztési Innovációs Díj és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja. A legeredményesebb, 2015. január 1. után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség "2017. év legjobb startup vállalkozása" díját nyeri el.

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2017. ÉVI LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNY ELISMERÉSÉRE

2017. november 28.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve – 26. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot. Beadási határidő: 2018. február 14.

Gábor Dénes-díj 2017. felterjesztési felhívás

2017. augusztus 30.

A NOVOFER Alapítvány immár 29. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását, amely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon. A felterjesztések leadási határideje: 2017. október 10.

A Visegrádi országok és Barátaik találkozóját tartották Tatán és Etyeken

2017. június 23.

2017. június 20-án és 21-én Magyarország adott otthont az évente megrendezésre kerülő „Visegrádi országok és Barátaik” találkozónak Tatán és Etyeken. Június 20-án a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar szellemi tulajdoni hivatalok vezetői folytattak megbeszélést, illetve ekkor került sor a Visegrádi Szabadalmi Intézet Igazgatótanácsának ülésére.

Ötlet-Újdonság-Találmány nemzetközi kiállítás és vásár Komáromban

2017. március 13.

Komáromban kerül megrendezésre az IDEA-EXPO az Arany 17 rendezvényközpontban, 2017. március 31. április 01-02-án! A rendezvény fővédnöke Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő. A kiállítás megtekintése díjtalan!

GINOP pályázatok mikro-kis és középvállalkozásoknak

2017. január 4.

A 2014-2020 közötti időszakban jelentős uniós forrás áll Magyarország rendelkezésére. Az alábbiakban a jelenleg elérhető Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázataiból készítettünk rövid összefoglalót. 

XXV. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás

2016. november 29.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal együttműködve  – 25. alkalommal hirdeti meg a 

MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Részletek a csatolt mellékletben. 

MAGEOSZ nap a Műegyetemen - K+F a gyakorlatban

2016. október 21.

Ez évben is megrendezésre kerül a MAGEOSZ nap a Műegyetemen konferencia, idén -  "K+F a gyakorlatban" címmel. A konferencia időpontja : 2016. november 23. (szerda) 10h00-15h00 ( regisztráció 09h30-10h00) A konferencia helyszíne : 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3-9. „K” épület I. em. Díszterem

Figyelmeztetés feltalálóknak és védjegyeztetőknek

2016. augusztus 25.

A Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara figyelmeztetést tett közzé honlapján annak érdekében, hogy lehetőségei szerint felhívja a figyelmet arra, hogy szaporodnak az interneten és közösségi oldalakon az olyan hirdetések, amelyek megtévesztően szabadalmi és védjegy iroda, vagy ügyvivői végzettség látszatát keltik.

Innovációs körkép az EU-ban: mennyire jellemző az Ön hazájára az innováció?

2016. július 14.

A mai napon a Bizottság közreadta az európai innovációs eredménytábla, a regionális innovációs eredménytábla és az Innobarométer 2016. évi adatait.

Hamarosan megkezdi működését a Visegrádi Szabadalmi Intézet

2016. május 19.

A Szellemi Tulajdon Világszervezete Közgyűléseinek 55. sorozata keretében a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (PCT) közgyűlésének döntése alapján a Visegrádi Szabadalmi Intézetet (VSZI) nemzetközi PCT- hatósággá jelölték ki. A budapesti központtal létrehozandó nemzetközi kutatási szerv 2016 július elsején kezdheti meg működését.

9 milliárdnyi EU-pénz megy a lakosság digitális készségeinek erősítésére

2016. április 18.

Közel 9 milliárd forintos keretösszeggel indul program a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében a lakosság digitális készségének erősítésére - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára egy konferencián. A program a Digitális Magyarország egyik fő pillére, mely konzorciumi formában valósul meg. 

Öko-innovációs felmérés

2016. március 22.

A Földművelésügyi Minisztérium a 2011–2020 közötti időszakra szóló Nemzeti Környezettechnológiai Innovációs Stratégia végrehajtása keretében kérdőíves felmérést kíván végezni az ökoinnovációval rendelkező hazai vállalatok / vállalkozások támogatása céljából. 

Megjelent a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 2016. évi programstratégiája

2016. február 29.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból közel 80 milliárd forintot szánnak a hazai innovációra, a kutatási témapályázatok támogatására és a nemzetközi együttműködésben megvalósuló innováció támogatására. A feladat felelőse a Nemzeti Kutatási és Innovációs Hivatal elnöke. Az idén összesen 13 pályázatot terveznek meghirdetni.

Középfokú iparjogvédelmi tanfolyam indul

2016. január 27.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala középfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít 2016. március 23-án. A képzés 60 tanórás, a szakvizsgára május 25-én kerül sor.

Az Irinyi Terv 2020-ban is hozzájárul a magyar gazdaság és ipar növekedéséhez

2020. január 15.

Folytatódik a magyar ipar fejlesztését szolgáló Irinyi Terv végrehajtása, a helyüket a világpiacon megálló új termékek kifejlesztésében és piacra vitelében érdekelt vállalkozások idén első körben 2,5 milliárd forintnyi költségvetési forrásra nyújthatnak be támogatási kérelmet.

FELHÍVÁS A 2019. ÉV LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNYÉNEK ELISMERÉSÉRE

2019. december 2.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Valor HungariaeZrt.-vel együttműködve, 28. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Gábor Dénes Díj 2019

2019. július 15.

A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok-, a kutatással-, fejlesztéssel-, felsőfokú képzéssel foglalkozó intézmények-, a kamarák-, a műszaki és természet-tudományi egyesületek-, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit, továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék (terjesszék fel) GÁBOR DÉNES-díjra azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő magyar (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, – akik itthon, vagy határainkon túl – a természettudományos szakterületek valamelyikén:

Másfélmilliárd forintos keretösszeggel indul az Ipar 4.0 támogatási program idei kiírása

2019. május 30.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által gondozott Ipar 4.0 támogatási program 2019-ben is 1,5 milliárd forint forrással járul hozzá az innovatív újraiparosításhoz, elsősorban az innovációs tevékenységeket és azok eredményeinek ipari alkalmazását helyezve előtérbe - közölte Szigeti Ádám, a tárca innovációért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-vel.

"Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában" konferencia

2019. május 24.

A Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) 2019. június 27-én az Óbudai Egyetemen egy nagyszabású konferenciát szervez, “Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában” címmel. A rendezvényen 15 intézmény szakemberei tartanak előadást 10 különböző, de a konferencia célkitűzéséhez tartozó témakörben, megvilágítva az eltérő nézőpontok által felvetett problémákat.             

Alapfokú iparjogvédelmi, és szerzői jogi képzés indul

2019. február 22.

Alapfokú iparjogvédelmi, illetve szerzői jogi képzést indít a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2019. első félévében.

Be Smart startup verseny – pályázati felhívás

2019. január 14.

Immáron 9. alkalommal rendezi meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Be Smart versenyét, amelyen a legígéretesebb startupok értékes hazai és nemzetközi szereplési, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket nyerhetnek. A verseny fő támogatói Budapest Főváros és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal. 

FELHÍVÁS A 2018. ÉV LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNYÉNEK ELISMERÉSÉRE

2018. november 22.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Szeptemberben indul a Digitális Jólét Hitelprogram

2018. július 24.

2018 szeptemberétől 0%-os, legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitelt igényelhetnek digitális fejlesztéseikhez a hazai kis- és közepes, illetve startup vállalkozások.

Közvetlen kifizetésű brüsszeli források

2018. április 25.

A 2014-2020-as programozási időszakban az Európai Bizottság által meghirdetett 17 közvetlen brüsszeli kifizetésű szakpolitikai programnak köszönhetően több mint 130,5 milliárd euró (kb. 500-600 pályázat) közvetlen támogatás áll a tagországok rendelkezésére. 

Kérdőíves felmérés a vidékfejlesztési politika intézkedéseiről

2017. december 11.

A felmérés a Rural SMEs című, Interreg Europe Program keretében zajló projekthez készült. A projekt átfogó célja, hogy javaslatokat fogalmazzon meg a vidékfejlesztési politika intézkedéseire vonatkozóan. A kérdőív kitöltése névtelenül történik és körülbelül 15 percet vesz igénybe. A kérdések a Közép-dunántúli régióra (Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyék) vonatkoznak. Köszönjük, hogy válaszaival segíti munkánkat!

Térítésmentes szellemivagyon-diagnózis szolgáltatás kkv-k számára

2017. október 17.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - az Európai Szabadalmi Hivatala támogatásával - térítésmentes szolgáltatást vezetett be azon vállalkozások részére, melyek a szellemi vagyonuk jogi védelmének biztosításában érdekeltek a nemzeti és nemzetközi versenyképességük megtartása és növelése érdekében.

START2ACT energiahatékonysági verseny vállalkozások számára

2017. augusztus 30.

A START2ACT verseny célja, hogy segítse a vállalkozókat az energiatudatos működés elsajátításában és az energiahatékonyság hétköznapi gyakorlatba ültetésében. A jópéldákat egymással, hasonló vállalkozásokkal megosztva és a jóhírét kelti a energiatudatosan cselekvő vállalkozásnak és a jógyakorlatot segít másokkal is megismertetni a nyeremények mellett.

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - Tények és Adatok 2016.

2017. május 19.

Megjelent a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2016-os tevékenységét bemutató kiadványa. A dokumentum magyar és angol nyelven mutatja be a hivatal erdményeit.

Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj Pályázat 2017.

2017. február 16.

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő innovatív megoldást, projektet, munkát jutalmaz a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés, fejlesztés és oktatás területéről évi egy alkalommal. A pályázat benyújtásának határideje: 2016. április 17.

H2020 projekt kiírások

2016. december 5.

A Horizont 2020 az Unió kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját 2014-2020 között meghatározó program, amely minden eddiginél nagyobb, közel 79 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodik. A program a kontinens globális versenyképességének növelését célzó Európa 2020 stratégia „Innovatív Unió” elnevezésű kiemelt kezdeményezésének egyik alappillére.

Az innováció, mint kitörési lehetőség - Konferencia 2016.11.26.

2016. november 14.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konferenciát szervez a mikro-, kis- és középvállalkozások innovációs képességeik fejlesztése, ösztönzése céljából, Az innováció, mint kitörési lehetőség címmel. Az eseményre Budapesten kerül sor.

 

GINOP 2016. évi fejlesztési keret - részletes lista

2016. szeptember 28.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 2016. évre szóló fejlesztési keretét adta közre a Magyar Pályázati Iroda Zrt. (MAPI). A keret tartalmazza a korábbi években megjelent pályázatok adatait is.

Rugalmas foglalkoztatással a versenyképességért

2016. július 18.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban - Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál” című (GINOP-5.3.2-16 kódszámú) felhívás.

Megjelent a Start Up Guide, 2016.

2016. június 7.

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) 11. alkalommal jelenteti meg gyakorlati útmutatóját, amely főként a design területén tevékenykedő kreatív kisvállalkozások támogatását célozza, ám minden induló kisvállalkozó számára tartalmaz hasznos információkat.

Megjelent a GINOP átdolgozott menetrendje

2016. április 18.

Megjelent a mai Magyar Közlönyben a legnagyobb keretösszegű uniós Operatív Programunk (GINOP) átdolgozott idei pályázati menetrendje, amelyből az látszik, hogy a pályázatok együttes keretösszege a januári 1230 milliárd forinthoz képest több tízmilliárd forinttal emelkedett. Ennek oka, hogy számos új pályázati felhívás is várható idén, illetve a már jelzett pályázatok közül néhánynak a keretösszege is bővül.

Kiosztották a 2015. évi Magyar Innovációs Nagydíjat

2016. április 1.

Összesen 11 cég kapott ma innovációs tevékenységéért díjakat Országházban, amely eseményen kiosztották a 2015. évi Magyar Innovációs Nagydíjat is. Utóbbit az EVOPRO Csoporthoz tartozó két magyar közepes vállalkozás kapta. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság elnöke az NKFI Hivatal elnöke volt. 

Fontos pályázati szabályok módosultak

2016. március 18.

Az uniós pályázatok értékelésére új rendszert dolgoznak ki - közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az uniós forrásokról rendezett Portfolió konferencián, Budapesten.

Időszakosan felfüggesztésre kerülnek egyes GINOP felhívások

2016. február 18.

A 2014-2020 közötti programozási időszak uniós forrásainak teljes körű felhasználása érdekében szükséges intézkedésekről" szóló 1018/2016. (I. 22.) Korm. határozatban foglalt feladatok és célok teljesítése érdekében az Irányító Hatóság felülvizsgálat céljából 2016.02.22. (hétfő) 14:00 órás határidővel felfüggeszti az alábbi felhívásokat:

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide