Üdvözöljük a

Adománybúzát és új kenyeret szenteltek Tatán

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
1314151617
18
19
20212223242526
27282930   

Adománybúzát és új kenyeret szenteltek Tatán

2020. július 28.

Tatán a Gottwald Hotel adott otthont július 28-án kedden délelőtt a Magyarok Kenyere – megyei búzagyűjtő ünnepségének, amelyet idén már hatodik alkalommal rendeztek meg.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen és túl.

 

A program tatai rendezvényén Michl József, Tata polgármestere köszöntötte a résztvevőket és a helyi gazdákat. Dr. Balogh Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom megyei szervezetének elnöke ünnepi beszédében felidézte,hogy a megyében hatodik alkalommal szervezték meg a Magyarok Kenyere Program keretében a búzagyűjtést.

 

– Egyre nagyobb számban vesznek részt a munkában az adományozók és a szervezők, többségében névtelenül, de tiszteletreméltó gondossággal, szeretettel, az adományozás és a szervezés örömével. Ez a siker, ez az összetartozás, ez az összefogás jellemzi mozgalmunkat településenként, megyénként, országosan és a Kárpát-medence egészében – mondta az elnök.

 

Az agrárgazdasági kamara megyei elnöke kiemelte, hogy: „mi itt, a mi megyénkben büszkék vagyunk arra, hogy részei vagyunk ennek a folyamatnak, a magunk munkája, a szervezőkészsége is ebben van az egészben. Abban az egészben, ami 1920. június 4-én, Trianonban darabjaira lett szétszaggatva és most, 100 év után egy folyamatos építkezés részeként az összefogás, az összetartozás egyik fontos jelképe lett a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem”

 

Az eseményen többek között részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és a MAGOSZ elnöke, dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Sárfy Péter, László Kálmán és Szentirmay Károly, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnökei, Czunyiné Dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő, dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő, Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke, Dr. Kancz Csaba, kormánymegbízott és Bencsik János, országgyűlési képviselő is.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide