Üdvözöljük a

Adóváltozások - segít a kamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
30
31

Adóváltozások - segít a kamara

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2018. február 5.

A NAV januártól tanácsadó szolgálatot működtet, mellyel az újonnan indult vállalkozásokat kívánják segíteni adózási kérdésekbe működésük első fél évében - mondta el NAV Komárom-Esztergom megyei igazgatója hétfőn Tatabányán, a Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett konferencián.

Dr. Szerencsés László, a házigazda Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke emlékeztetett rá, hogy a kamara kezdeményezéseként több éves hagyomány, hogy év elején a gazdasági élet szereplői szakértőktől kérnek tájékoztatást az adójogszabályok változásáról.

 

„Azért vállaltuk fel, mind a Könyvelők Klubját, mind az adófórumok szervezését Esztergomban és Tatabányán, hogy jó viszony alakuljon ki a két terület képviselői között és lehetővé tegyük, hogy a gazdasági élet szereplői közül minél többen a szabályokat betartva, jogkövető módon tegyenek eleget adófizetési kötelezettségüknek” - fogalmazott dr. Szerencsés László.

 

Dr. Ladosné Kelemen Éva hozzátette, az induló vállalkozások egy hónapon belül kapnak levelet az adóhatóságtól és lehetőségük van igénybe venni egy rövid tanfolyamot is, ahol személyesen is tehetnek fel kérdéseket. A vállalkozások támogatásának igénybevétele ingyenes és nem kötelező.

 

A NAV megyei szervezetének vezetője kiemelte, hogy január elejétől Tatán, Oroszlányban, Kisbéren és Komáromban is ügyfélszolgálatot nyitottak, melyek a járási hivatalokban találhatók. Ezekben az irodákban a magánszemélyek és a vállalkozók bármely témában igényelhetnek tájékoztatást, illetve intézhetik ügyeiket.

 

A köszöntők után a fórum részvevői három ismertetőt hallgathattak meg, melynek témái: személyi jövedelemadó és járulékok, ART, illeték, KATA és KIVA. A témákról Harmat Ferencné ügyfélkapcsolati osztályvezető, Nemesné Mészáros Erika és Wünsch József ügyfélkapcsolati ügyintézők tartottak előadást. Az esztergomi térség vállalkozói, könyvelői és érdeklődői kedden vehetnek részt a fórumon, tíz órától a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskolában.