Üdvözöljük a

Elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
234
5
678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány

2021. április 24.

Elektronikusan is benyújtható a védettségi igazolvány cseréje, pótlása iránti kérelem, valamint az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány iránti kérelem a www.magyarorszag.hu weboldalon. A kérelmeket az alábbi linkekre kattintvaindíthatja el: Ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány kiállítása

Az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány igényléséhez olyan, az egészségügyi szolgáltató által kiállított leletre van szükség, amelyen szerepel, hogy „az igénylő szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van.” A négy hónapig érvényes igazolvány kiállításának díja 3000 forint, melyet átutalással lehet kifizetni.

 
 

Védettségi igazolványt három különböző esetben lehet szerezni:

  • Oltottság tényének igazolása útján
  • Fertőzöttség tényének igazolása útján
  • Fertőzöttség tényének igazolása utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat útján
Fontos!
 
Aki megkapta a védőoltást és annak aki igazoltan átesett a betegségen annak nem kell külön igényelnie az igazolványt, mert azt az állam hivatalból kipostázza. Igénylésre csak az igazolvány cseréje, pótlása esetében van szükség, illetve az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettség igazolásához.
 
Amennyiben valaki jogosult a védettségi igazolványra, de azt az oltást vagy az igénylést követően nem kapta meg, illetve egyéb bejelentést kíván tenni az igazolvánnyal kapcsolatban, azt az alábbi, szintén elektronikusan elküldhető űrlapon teheti meg.
 
Bővebb információkért látogasson el a magyaroszag.hu oldalra.
 

 

Forrás:

kormanyhivatal.hu

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide