Üdvözöljük a

Energiatudatos intézmény díjat nyert a kamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
1
2
34567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Energiatudatos intézmény díjat nyert a kamara

Szerző: Maknics Zoltán | 2019. szeptember 27.

A Magyar Innováció és Hatékonyság (MI6) Kft. a Parlamentben 9 Komárom-Esztergom megyei szervezetnek adott át energiatudatosságot elismerő díjakat. A rendezvényen beszédet tartott Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, köszöntőt mondott Dr. Molnár Ferenc, a MI6 tulajdonosa és Dr. Mezősi Balázs, a Virtuális Erőmű program igazgatója.

„ A megyei szervezetekkel kiegészülve jó úton haladunk, hogy teljesíthessük küldetésünket, azaz mindamellett, hogy kiemelt témává tesszük a klímaváltozás kérdését, a vállalt és teljesített energia-megtakarításainkkal hozzájárulunk az üvegházhatású gázok kibocsátásának radikális csökkentéséhez” - mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

 

 

A díj átadása előtt elmondták, hogy a Komárom Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a megye meghatározó gazdasági érdek-képviseleti szervezeteként elkötelezett a klímavédelem mellett. A szervezet alapítóként vett részt a Komárom-Esztergom megyei éghajlat-változási platform létrehozásában és tevékenységével segítette a megyei klímastratégia megalkotását, valamint tevékeny részt vett a Komárom-Esztergom Megyei Virtuális Erőmű Program megalapításában.

 

Dr. Szerencsés László, A KEMKIK elnöke kiemelte, hogy megyéből számos pályázat érkezett az energiatudatos címre, ami kiváló visszaigazolása a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat klímavédelmi szervező tevékenységének.

 

Tatabányán éppen zajlik a kamara székházának energetikai felújítása, illetve a KEMKIK elkötelezett a klímavédelem mellett, így a jövőben megújuló energiák hasznosítását is célul tűzi ki - tette hozzá a KEMKIK elnöke.

 

Energiatudatos Vállalat címet nyert el a tatabányai AGC Glass Hungary Kft., energiahatékony vállalat díjat vehetett át a Tatabányai Erőmű Kft. és a T-Szol Tatabányai Szolgáltató Zrt. Az intézmények között a kamara mellett az Edutus Egyetem környezetvédelmi törekvéseit ismerték el. Az önkormányzatok közül Gyermely és Környe részesült elismerésben. Rajtuk kívül az iskolák között a Tatabányai Szakképzési Centrum Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, illetve a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vehetett át díjat.