Üdvözöljük a

Esztergomi diák is a továbbjutók között

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
12345
6
7
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Esztergomi diák is a továbbjutók között

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2018. március 20.

Esztergomban rendezték meg a EuroSkills országos előválogatóját hétfőn. A versenyen Európa legfelkészültebb fiatal szakemberei mérik össze tudásukat a kontinens legjobbja címért. A továbbjutók között szerepel az egyedüli lányként induló, esztergomi Riedling Regina Éva is, CNC maró szakmában.

 

 

A EuroSkills Európa-bajnokságnak idén először Magyarország ad otthont, szeptemberben Budapesten rendezik meg a versenyt.

Az esztergomi előválogató ünnepélyes megnyitóján Völner Pál országgyűlési képviselő azt mondta: már tavaly, az országos versenyeken is kiváló eredményeket értek el a helyi fiatalok, ez is azt bizonyítja, hogy jó úton járunk – fogalmazott és hozzátette: a szakmák presztízse emelkedik, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy jól képzett, jó képességű fiatalok legyenek ezen a területen is.

Bánhidy László alpolgármester azt mondta: a mostani kormányzat és Esztergom is fontosnak tartja a GDP arányos ipari termelés növelését és ezek a diákok lesznek ennek az oszlopai.

Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum vezetője hangsúlyozta, hogy az, hogy idén Magyarországon rendezik meg ezt az Európa-bajnokságot azt is mutatja, hogy a hazai szakképzés jó úton halad, a szakmák megbecsülése, presztízse emelkedik. Az a fajta társadalmi tudatformálás, illetve hozzáállás a szakképzéshez, a szakmát tanulókhoz, ami ma jelen van, egyre inkább az elismerés irányába mutat – fogalmazott az intézményvezető.

Kovács Tamás, az előválogatónak otthont adó TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának igazgatója azt mondta, hogy hatalmas megtiszteltetés, hogy az esztergomi képzési helyen rendezték meg az előválogatót. Az országból mindössze hat versenyző mérette meg magát, akik közül Varga Norbert (Budapest) és Riedling Regina Éva (Esztergom) jutott tovább. Ők egy több hónapos felkészítés után vesznek majd részt az Európa bajnokságon és képviselik Magyarországot.