Üdvözöljük a

Kilenc kamara képviselőivel egyeztetett Navracsics Tibor kormánybiztos Győrben az Északnyugat-Magyarországi Gazdasági Zóna fejlesztési irányairól.

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
1314151617
18
19
20212223242526
27282930   

Kilenc kamara képviselőivel egyeztetett Navracsics Tibor kormánybiztos Győrben az Északnyugat-Magyarországi Gazdasági Zóna fejlesztési irányairól.

2021. január 25.
Győrben, a megyei kamarában egyeztetett az északnyugat-magyarországi gazdasági zóna fejlesztési irányairól Navracsics Tibor kormánybiztos pénteken. Kilenc kamara képviseltette magát a találkozón, a közös cél az, hogy a hat megyét felölelő övezet vállalati versenyképessége 2030-ra elérje az osztrák szintet.
 
 
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tavasszal döntött az ország gazdasági övezeteinek kialakításáról. Az északnyugat-magyarországi gazdaságfejlesztési zónához hat megye tartozik:
Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megye együtt gondolkodva segíthet a hosszútávú gazdasági stratégia kialakításában. A cél a 2021-2030-as időszakra olyan gazdaságfejlesztési program kidolgozása, amely növeli a vállalkozások hatékonyságát.
 
A hat megye együtt dolgoz ki olyan programokat, amelyek ezt a célt szolgálják. A pénteki találkozón Navracsics Tibor, az övezetet vezető kormánybiztos és a hat megye kilenc területi kamarájának – a 6 megyei, valamint Nagykanizsa, Dunaújváros és Sopron városi kamarájának – elnöke vett részt.
 
Navracsics Tibor ismertette az övezet feladatait, szerepét, s meghatározta a gazdaságfejlesztés fő irányait, amelyeket szem előtt tartva dolgozzák ki a gazdasági növekedést célzó programokat. Fontos ugyanis, hogy az övezeti programok az északnyugat-magyarországi gazdaságot úgy erősítsék, hogy közben illeszkedjenek az országos tervekhez is.
 
Az első konkrét javaslatok már elkészültek, házigazdaként Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ismertette az elképzeléseket, amelyek abból indulnak ki, hogy „a vállalkozások és a kkv-szektor munkatermelékenységének javítása a gazdasági versenyképesség fundamentuma”. A gazdaságfejlesztési munkacsoport vezetésével megbízott kamaraelnök zóna szintű, közös gazdasági identitás kialakítását javasolta. A pályázati rendszerről szólva felhívta a figyelmet arra a helyzetre, hogy most gyakran a vállalkozások arra pályáznak, amire lehet és gyakran csak azért, mert lehet. Kiemelte: valódi hiányterületekbe kellene invesztálni a forrásokat. Ehhez olyan adatbázis létrehozását javasolta, amely aktualizáltan mutatja a kkv-k innovációs potenciálját, hiányterületeit, eszközparkját, stb. Így, az igények és szükségletek ismeretében hatékonyabb lehet a forrásfelhasználás.
 
 
Kép: Navracsics Tibor facebook
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide