Üdvözöljük a

Kormányinfó: akkor nyithatnak ki az óvodák, iskolák, ha az oltottak száma eléri a 2,5 milliót

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
29
30   

Kormányinfó: akkor nyithatnak ki az óvodák, iskolák, ha az oltottak száma eléri a 2,5 milliót

2021. március 25.

Április 12-én vagy április 19-én nyithatnak ki az óvodák, iskolák, attól függően, hogy az oltottak száma Magyarországon mikor éri el a 2,5 milliót. A tanárokat, óvónőket a nyitás előtt beoltják koronavírus ellen - ismertette a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Az újraindítást akkor tudjuk megkezdeni, ha 2,5 millió ember be lesz oltva, Gulyás Gergely közölte, a kormány arról döntött, hogy ha eléri a 2,5 milliót az oltottak száma, akkor egy héten belül kinyitnak az óvodák, az általános és a középiskolák.

 

A pedagógusok oltásával kapcsolatban hangsúlyozta, az oltás továbbra is önkéntes, ezért arra kérik a tanárokat, óvónőket, bölcsődei dolgozókat, regisztráljanak a koronavírus elleni vakcinára.

 

Az újraindítási terv az oltottság mértékéhez lesz kötve

Úgy vélte, olyan nyitási tervet kell kidolgoznia a kormánynak, amely világos perspektívát ad. Ezt az oltási számoktól függően fogják kidolgozni - fűzte hozzá. Kérdésre válaszolva beszámolt arról is: az oltási igazolványhoz kapcsolódó jogosítványokról szóló döntést a kormány a nyitási tervvel együtt hozza nyilvánosságra.


Kijelentette: azt remélik, hogy május végéig aki oltás kíván kapni - beleértve a legfiatalabbakat is -, az megkaphatja legalább az első vakcinát.

 

Az Operatív törzs pénteken dönthet az üzletek kérdéséről

A miniszter kiemelte: az operatív törzs pénteki ülésén dönthetnek az üzletek kérdéséről. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara olyan szabályozásra tett javaslatot, amely minden üzletre azonos elvek alapján vonatkozna: tíz négyzetméterenként egy vásárló vagy vendég tartózkodhatna - magyarázta.


Elmondta: az operatív törzs megvizsgálja a javaslat életszerűségét, mert jó lenne ugyan egy ilyen szabályozás, de a húsvét előtti időben nem tudni, milyen hosszú sorokhoz vezetne.

 

 

Forrás és fotó:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kormanyinfo-akkor-nyithatnak-ki-az-ovodak-iskolak-ha-az-oltottak-szama-eleri-25-milliot

 

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide