Üdvözöljük a

Megnyílt a határ Magyarország és Szlovákia között

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
29
30   

Megnyílt a határ Magyarország és Szlovákia között

2021. június 9.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy a koronavírus ellen beoltott magyar és szlovák állampolgárok szabadon utazhatnak a két ország között 2021. június 9-től.

Szijjártó arra emlékeztetett, hogy gyerekkorában Komáromban nevelkedett, abban a városban, amelynek két városrészét a Duna hosszú évszázadokon át összekötötte.

 

"A világtörténelem viharait követően azonban sajnos a Duna szétválasztotta a város északi és déli részén élő közösségeket, családokat, baráti társaságokat. Emlékszem, hogy órákon keresztül kellett sorban állni a hídon, hogy végre meglátogathassuk az északi városrészben élő családtagjainkat" - írta a külgazdasági és külügyminiszter, aki hozzátette,

 

a schengeni övezetbe történő belépést követően a Duna újra összekötött minket, mígnem a világjárvány nyomán jött a határzár, amiről azt hittük, soha többet nem fordulhat elő".
 

"Ezért is tárgyaltam sokat az elmúlt hetekben a szlovák kollégákkal, hogy minél előbb tegyük lehetővé beoltott honfitársaink számára a szabad utazást egymás országaiba, hogy újra egymásra találhassanak családok, baráti társaságok, közösségek" - emlékeztetett Szijjártó Péter.

 

Védettségi igazolványok elfogadása (2021.06.09. állapot)

 

A magyar kormánytól kapott felhatalmazás alapján a külgazdasági és külügyminiszter tovább folytatta a kétoldalú tárgyalásokat a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról.

 

Az egyeztetések alapján a következő tizenhárom országgal született megállapodás az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről – a Magyarországon felhasználásra kerülő valamennyi vakcinával történt oltás esetében –, valamint egymás állampolgárainak beengedéséről:

 

- Bahrein

- Ciprus

- Csehország 

- Észak-Macedónia

- Georgia

- Horvátország

- Moldova

- Mongólia

- Montenegró

- Szerbia

- Szlovákia (2021.06.09-től)

- Szlovénia

- Törökország.

 

A magyar állampolgárok a fenti országokba – védettségi igazolvány birtokában – szabadon utazhatnak. Az utazási feltételek pontos részletezése a Konzuli Szolgálat honlapján (www.konzuliszolgalat.kormany.hu) olvasható.

 

https://ma7.sk/aktualis/hivatalos-holnaptol-a-beoltottak-szamara-szabadon-atjarhato-lesz-a-szlovak-magyar-hatar

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide