Üdvözöljük a

Megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes online informatikai oktatásra

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516
17
181920
21222324252627
282930    

Megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes online informatikai oktatásra

2020. május 11.

A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra május 11-én - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Elmondta, a felnőttképzésre május 22-e 12 óráig bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik saját számítógéppel, interneteléréssel. Angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás.
A május 25-én induló ingyenes képzésre a https://ujratervezes.nive.hu vagy a www.vali.ifka.hu weboldalon lehet jelentkezni - tette hozzá.


Az ITM államtitkára kifejtette, hogy a koronavírus váratlan helyzet elé állította a gazdaságot, ugyanakkor egyben új lehetőséget teremt mindenki számára. A turizmus, a vendéglátás megtorpanása, a távoktatásra történő átállás, az interneten rendelt házhozszállítás megerősítette és felgyorsította az elmúlt években már érzékelhető folyamatot, az informatikai és számítástechnika felértékelődését - mutatott rá.

 

György László hangsúlyozta, gazdaságstratégiai szempontból fontos az informatikai tudást és képzettséget igénylő munkahelyek megőrzése, létrehozása, mivel ezek válságállók, magas hozzáadott értékűek, hozzájárulnak a gazdaság versenyképességéhez és a magyar családok gyarapodásához.
Az államtitkár elmondása szerint a 8 hetes informatikai alapozó ingyenes képzést többek között azoknak ajánlják, akik a vírusjárvány miatt munka nélkül maradtak, idejük szabadult fel, vagy fontolgatják az informatikai pályára lépést.


A képzésben törekednek az alapoktól kezdve a mindennapi életben hasznos ismeretek átadására, megerősítésére - tájékoztatott az ITM államtitkára. Hozzáfűzte, hogy az informatikai képzést elvégző szülők könnyebben tudnak segíteni a gyerekeknek is a távoktatásban.


György László elmondta, hogy a résztvevők a képzés első napjaiban alapszintű informatikai ismereteket szerezhetnek a felhő alapú munkavégzéssel, a biztonságos internetezéssel, a Windows operációs rendszerrel és a hálózati alapismeretekkel kapcsolatban. A képzés végére a résztvevők Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést.


György László jelezte, a kurzus záróvizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése egyben lehetőség ad arra, hogy 100 százalékos állami támogatással lehessen tovább tanulni majd a programban elérhető IT-képzések egyikén.


A 8 hetes alapozó képzésre épülő struktúraváltó oktatások várhatóan augusztusban indulnak - jelezte az ITM államtitkára.

 

 

A KÉPZÉS VÉGÉRE :

  •  A Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek sajátíthat el
  • Tisztában lesz a hálózati alapfogalmakkal, nem fogsz zavarba jönni, ha hálózati eszközökről és protokollokról lesz szó
  •  Megismeri a különféle fejlesztési módszertani elemeket, mint a tervezés, implementálás, tesztelés, az élesbe állítás, és ismerni fogja a fejlesztésben résztvevő személyek feladatait és felelősségi köreit
  • Ismerni fogja a Git verziókövető rendszert, amivel többek között előkészülsz a közös csoportmunkára
  • Elsajátítja a HTML, CSS, Javascript alapjait, amelyekkel a későbbiekben könnyedén készíthet weboldalakat

 

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/itm-megnyilt-jelentkezesi-lehetoseg-az-ingyenes-online-informatikai-oktatasra?fbclid=IwAR3MV19o2LyoyaXSNi90hrIVubLZxV4F8nxjpgB2P39VI-Dmjk_awZuUeWA

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide