Üdvözöljük a

Megtéveszthette ügyfeleit a Fizetési Pont

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
29
30   

Megtéveszthette ügyfeleit a Fizetési Pont

2021. május 27.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a bankkártya-elfogadó terminálokat telepítő Fizetési Pont Kft. ellen. A hatóság szerint a cég valószínűleg az üzletfeleit megtévesztve népszerűsítette szolgáltatásait.

A Fizetési Pont – többek között Facebook és Google hirdetésekben, szórólapokon, valamint lottózóknak és kereskedőknek címzett küldeményeiben – azt sugallta, hogy a bankkártya-elfogadó terminálok számának növeléséhez nyújtott állami támogatás kizárólag az általa telepített POS-terminálok esetén elérhető. A cég emellett kedvezményesnek, akciósnak állította be ajánlata egyes elemeit – így különösen a terminálok telepítéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó díjakat, valamint a kereskedői jutalék mértékét. 

 

A GVH eljárást indított a céggel szemben, mert úgy látja, az állítások aligha állják meg a helyüket. A versenyhatóság szerint a Fizetési Pont valószínűleg az üzletfeleit megtévesztve népszerűsítette szolgáltatásait. 

 

 

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása – hangsúlyozta a GVH az erről kiadott közleményben –nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

 

Forrás:

https://www.azenpenzem.hu/cikkek/megteveszthette-ugyfeleit-a-fizetesi-pont/7742/

 

 

A cikk megjelenése után a Fizetési Pont jelezte, a versenyhatósággal minden tekintetben együttműködik. A társaság meggyőződése: a vizsgálat végeredménye bizonyítja majd, hogy minden jelenlegi és potenciális ügyféllel szemben tisztességesen és jogszerűen jár el, illetve hitelesen tájékoztatja őket. 

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide