Üdvözöljük a

Normatíva változás 2021!

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314
15
1617
18192021222324
25262728293031

Normatíva változás 2021!

2021. január 6.

A tanulók után lehívható normatíva összege változik 2021.01.01.-től. Nem csak a normatíva összege, de a számítás módja is megváltozott! Az alábbi linken találják a normatíva kalkulátort: 

https://tanuloszerzodes.hu/normativa-es-koltsegkalkulator/

1.KIFUTÓ RENDSZER: 2020.05.31. előtt tanulói jogviszonnyal rendelkező tanulók. TANULÓSZERZŐDÉSES TANULÓK (OKJ-s szakmák)  (2.fül)

 

A tanulószerződéses tanulókra vonatkozóan a TANULÓSZERZŐDÉS fület nyissák meg, ahol tételesen fel van sorolva az összes OKJ-s szakma. A szakma kiválasztása után be tudják állítani az aktuális hónapot, illetve a képzési napok számát (hány napot tölt a tanuló a vállalkozásnál a hónapban). Ezt követően a rendszer automatikusan megadja a teljes támogatás összegét. Ezt követően még be kell írni a tanulói pénzbeli juttatás és járulékok ( A pénzbeli juttatás nem változott, a megkötött szerződésen szereplő összeg, illetve a rögzített emelések), illetve az egyéb költségek összegét, végül megkapjuk az egyenleget. (Vagyis azt az összeget, ami a vállalkozásnál marad.)

 

2. ÚJ RENDSZER: 2020.05.31.-ét követően létesített tanulói jogviszonnyal rendelkező tanulók. SZAKKÉPZÉSI MUNKASZERZŐDÉSES TANULÓK (SZAKMAJEGYZÉK-es szakmák)  (1.fül)

 

A szakképzési munkaszerződéses tanulókra vonatkozóan a SZAKKÉPZÉSI MUNKASZERZŐDÉS fület nyissák meg, ahol tételesen fel van sorolva az összes SZAKMAJEGYZÉK-es szakma. A szakma kiválasztása után be tudják állítani a tanuló évfolyamát, az aktuális hónapot, illetve a képzési napok számát (hány napot tölt a tanuló a vállalkozásnál a hónapban), a foglalkoztatott tanulók számát. Ezt követően a rendszer automatikusan megadja a teljes támogatás összegét. A következő sor a költség sor, ahol a tanuló munkabérénél a legkisebb beírható összeg az aktuális minimálbér 60%-a. Ezt követően felvisszük az egyéb juttatásokat (amit a főállású munkavállalók is kapnak a cégnél, pl. étkezési utalvány), egyéb költségeket is. Így megkapjuk a teljes költséget, és az egyenleget (Vagyis azt az összeget, ami a vállalkozásnál marad.)

 

Az új rendszerben a képzési napok száma növelhető azzal, ha a cég az elméleti oktatásban is részt vesz, így magasabb normatíva érhető el.

 

FONTOS, hogy a megfelelő fület nyissák meg, hiszen teljesen más normatíva összegek jönnek ki a régi és az új rendszerben tanulókra vonatkozóan. A normatívakalkulátor az éppen aktuális állapotot (ami változhat) mutatja, ezért minden hónapban nyissák meg újra, hogy a megfelelő összeget tudják lehívni.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide