Üdvözöljük a

Százmilliók munkahelyi képzés támogatására

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
12345
6
7
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Százmilliók munkahelyi képzés támogatására

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2018. június 20.

A megyei kereskedelmi és iparkamara tatabányai székházában kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tartott fórumot két pályázati lehetőségről, melyek nagyvállalatokat, valamint mikro, kis és középvállalatokat támogatnak abban, hogy dolgozóiknak a munkahelyen nyújtsanak képzéseket.

Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke elmondta, a pályázatokban előnyben részesítik azokat a megyéket, ahol sok az álláskereső. Ezekben a régiókban használható fel a keretösszegek kétharmada. Ezen korlátozás mellett is több száz millió forintos támogatás elnyerésére van esélye a Komárom-Esztergom megyéből indított pályázatoknak.

 

Az elnök kiemelte, a vállalkozók versenyképességét döntően a megfelelően képzett munkaerő biztosítja, ezért ha meg akarunk felelni a fenntartható fejlődés kihívásainak, akkor eljutunk az élethosszig tartó tanulásig, vagyis elengedhetetlen, hogy képezzük munkatársainkat.

Gedei Gábor projektmenedzser, a GINOP 6. prioritású pályázatok lehetőségeit ismertette részletesen. A december 3-ig benyújtható pályázatok célja, hogy minél többen férjenek hozzá munkahelyi tanulási lehetőségekhez.

 

Sulyok Tamás, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakértője bemutatta a pályázatok felnőttképzési követelményeit. A Soter-line Oktatási Központ képviselője, Madarász Erik elmondta, hogyan kapcsolódik a munkahelyi képzések támogatása a nemzeti iparpolitikához.

A Szöllősi Travel Kft. ügyvezetője a vállalatuknál bevált képzési gyakorlatról tartott tájékoztatót, majd Komár Kornél, Dunagáz Gázipari Oktatási és Minősítő Zrt. képviselője mutatta be a GINOP pályázatok képzési programjait.

 

A pályázók a képzésbe bevonhatnak olyan személyeket is, akiket még nem foglalkoztatnak, ha az érintett személy gazdaságilag aktív korban van, de nem dolgozik, illetve legalább három hónapja regisztrált álláskereső, vagy a képzést megelőző 12 hónapban közfoglalkoztatott volt.

 

A program támogatja a kölcsönzött munkaerő képzést is, abban az esetben, ha a képzés sikeres befejezése után az érintett dolgozóval legalább egy évre szóló foglalkoztatási jogviszonyt létesítenek.

A pályázat keretében többek között OKJ-s képzés, kombinált nyelvi képzés és egyéb szakmai képzések támogathatók. A tanfolyamoknak legalább húsz órásnak kell lenniük.

Fontosnak megjegyezni még, hogy előnyt élvez az a támogatást igénylő amely a támogatási kérelem benyújtásának időpontjában rendelkezik érvényes tanulószerződéssel, illetve együttműködési megállapodással, vagy a projekt végéig vállalja annak megkötését.

Csatolt állományok: