Tudnivalók a különböző elektronikus fizetési lehetőségekről

2021. január 13.

2021 első napjától kezdődően az online kasszát használó kereskedők kötelesek biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét. A jogszabályváltozás kb. 60 ezer vállalkozást érint közvetlenül. Mi számít elektronikus fizetésnek és milyen főbb tulajdonságai vannak ezen fizetési módoknak? Miért fontos a készpénzmentes fizetés terjesztése? Mi jellemzi a vásárlók igényeit és szokásait? Hogyan tudják teljesíteni a vállalkozások az új kötelezettséget? Ezeket a kérdéseket járja körbe a FINTELLIGENCE Központ új pénzügyi edukációs videójában. 

A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 5/F. §-a alapján 2021. január 1-jétől a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet 1. §-a szerinti kereskedő köteles biztosítani a fogyasztó számára az elektronikus fizetés lehetőségét és annak folyamatos rendelkezésre állását.

 

A fentiekre tekintettel figyelmükbe ajánluk a FINTELLIGENCE Pénzügyi Kultúra Központ edukációs videóját, mely a lehetséges megoldásokat mutatja be.

 

A videó alábbi linken érhető el: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=F9n0hFtX7LM&feature=emb_title

 

 

A videóban bemutatott szolgáltatók elérhetősége: https://mstr.cd/infrastruktura_kkv 

Elektronikus fizetések a fogyasztók szemszögéből: https://eszpenz.hu/