Üdvözöljük a

Újabb 90 napig érvényben maradhatnak a veszélyhelyzettel összefüggő rendelkezések.

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213
14
1516
17181920212223
24252627282930
31      

Újabb 90 napig érvényben maradhatnak a veszélyhelyzettel összefüggő rendelkezések.

2021. február 23.

Az Országgyűlés által megerősített kormányrendeletek hatálya 90 napra hosszabbítható meg, de a parlament ennél korábban is visszavonhatja felhatalmazását. Az előterjesztés indoklása hangsúlyozza: e megerősítés által az Országgyűlés politikailag elismeri a járvány megakadályozására tett eddigi kormányzati lépéseket.

Március elsejéig érvényesek a korlátozó intézkedések!

 

A veszélyhelyzet meghosszabbítása mellett március elsejéig érvényesek a korábban már meghozott járványügyi korlátozó intézkedések. Ezek fenntartásáról vagy esetleges módosításáról február végén várható döntés.

 

Március elsejéig tehát mindenképpen érvényben marad a kijárási tilalom este 8 óra és hajnal 5 óra között, felmentés csak a munkába és a munkából haza járás esetén, illetve rendkívüli esetekben lehetséges. 

  • Minden gyülekezés tilos,az éttermek, szórakozóhelyek, sport- és szabadidőközpontok zárva tartanak, csak házhoz szállítás lehetséges, az üzemi étkezdék azonban nyitva tarthatnak.
  • A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni; szabadtéren az egyéni sportolás megengedett, de az amatőr csapatsport tilos.
  • Az üzletek, fodrászatok és az egyéb kisipari szolgáltatók este 19 óráig tarthatnak nyitva.  
  • A szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat nem.
  • Általános rendezvénytilalom van hatályban. Családi összejöveteleken, magánrendezvényeken legfeljebb tízen vehetnek részt.
  • A felsőoktatás csak online formában működhet, a középiskolákban nyolcadik osztály fölött digitális oktatás zajlik. A bölcsődék, óvodák és a 14 év alattiak számára az általános iskolák továbbra is nyitva vannak.

Forrás és foto: kormany.hu

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide