Oroszlányi József Attila Általános Iskola a Forest-Papír Kft-nél

Szerző: Cserjési Kinga | 2013. október 28.

Forest Papír Kft leányvári üzemébe látogatott el az oroszlányi József Attila Általános Iskola 38 tanulója október 18-án. A megérkezést követően a diákokat két csoportba osztották, majd a látogatást vezető munkatárs bemutatta a Forest-Papír Kft cégcsoportját.

A tájékoztató után a gyerekek végig kísérték a szalvétagyártás munkafolyamatait, amit nyolc különböző feldolgozó gépeken készítenek el. A leányvári üzemben készülnek a papír zsebkendők is. A diákok is bekapcsolódtak a gyártási folyamatba, kipróbálhatták a százas zsebkendő kézzel történő csomagolását. A diákok több kérdéssel készültek, amire az üzemvezető válaszolt, ezáltal még több  érdekes információhoz jutottak a gyerekek.

Az üzemlátogatás végén minden gyerek és kísérő tanár kapott a cég jóvoltából egy kis ajándékot, szalvétát és papír zsebkendőt. 

 

A Forest cégcsoport rövid bemutatása

Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermék gyártó és forgalmazó cégcsoportját 1994-ben alapította négy magánszemély. A 100% magyar tulajdonban lévő Forest cégcsoport kilenc saját tulajdonú cégből áll.

Főbb termékek: szalvéta, toalettpapír, kéztörlők, papír zsebkendő, valamint egyéb közületi higiénés termékek és szolgáltatások. A lakossági háztartási papíráruk közül a FOREST-PAPÍR Kft. vezette be a hazai piacra az első nyomtatott, egy rétegű szalvétát, és a belsőmaggal rendelkező, gazdaságos papírtörlőket.

Főbb piacok: hazai értékesítés mellett 14 országba történő export.

Mintegy 300 főt foglalkoztató cégcsoport, saját disztribúciós hálózattal.

Az alapító, többségi tulajdonos és ügyvezető, Bodrogai Ferenc 2010-ben elnyerte az Ernst & Young „Az év üzletembere” díját.

Jelmondatunk

„Forest, a papír új formája.”

A folyamatos innováció a cég életének szerves részét alkotja, a sikereket a dolgozók céltudatos és kitartó munkája mellett ennek az erőforrásnak köszönhetjük. Emellett hisszük, hogy minőségi terméket csak minőségi munkával lehetséges előállítani.

Jövőképünk

Erős és versenyképes magyar márkákat építünk, melyekkel nem csak a cégcsoport folyamatos fejlődése érhető el, hanem a hazai gazdaság növekedése is. Hiszen, ha a fogyasztó nívós magyar terméket vásárol, nemcsak jó minőséget kap, hanem környezete gazdaságát is támogatja, ezzel munkahelyet tart meg vagy teremt, fizetőképes keresletet generál.