Üdvözöljük a

Pályaorientációs osztályfőnöki óra a lábatlani Arany János iskolában

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3
4
56789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Pályaorientációs osztályfőnöki óra a lábatlani Arany János iskolában

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2014. március 14.

A lábatlani Arany János általános iskola 8. osztályos tanulói pályaorientációs osztályfőnöki óra keretében ismerték meg a pályaválasztás fontos lépéseit.

Az óra első felében a pályaválasztás három lépésével ismerkedtek meg a diákok. Az első lépés önmagunk megismerése (képességek, érdeklődés, munkamód, értékek). Ezt követi a szakmák megismerése, az egyes szakmákhoz tartozó fizikai és egészségügyi és képzési követelmények ismerete. Harmadik lépés a döntés, azaz a szakmaválasztás.

Fontos, hogy olyan szakmát válasszon a gyermek, ami képességeinek és készségeinek megfelelő, szeresse  a szakmáját, hiszen nagy valószínűséggel egy életre szóló döntés hoz a pályaválasztás során.

Bemutatásra kerültek azok az eszközök – többek között az eletpalya.munka.hu weboldal - amelyek segíthetik a diákokat a pályaválasztásban.

Beszélgettünk az üzemlátogatásokban rejlő lehetőségekről, a szakmatúrák tapasztalatairól. Ígéretet tettünk arra, hogy a Suzuki esztergomi gyárába elvisszük őket üzemlátogatásra, melyben a kamara anyagi segítséget nyújt oly módon, hogy az utazás költségeit 100 %-ban támogatja. Ezt követően a gyerekek szabadidős érdeklődési kérdőívet töltöttek ki, melynek során az érdeklődésüknek megfelelő szakmacsoportokat ismerték meg és együtt értékeltük ki a kérdőíveket.

 

Fenti ígéretünket teljesítve ez év február 7-én szakma túra keretében 44 tanuló vett részt üzemlátogatáson a Suzuki összeszerelő üzemében.

A látogatást vezető munkatárs röviden bemutatta a Suzuki gyár történetét, az ott folyó termelést. Ezt követően a szerelő üzemben folytatódott a látogatás, melynek során a tanulók testközelből nézték végig a különböző összeszerelési fázisokat, amit a diákok nagy érdeklődéssel figyeltek. Az egyik leglátványosabb munkafázis a motorblokkok beemelése volt gépkocsikba. Érdeklődéssel nézték végig a pontos, precíz, összehangolt és fegyelmezett munkát.

A látogatás végén minden kérdésre válasz kaptak a gyerekek, jól érezték magukat és sok hasznos tapasztalatot szereztek.

 

Steindl Balázs

 

 

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide