Üdvözöljük a

Pályaválasztási szülői értekezlet Keréktelkin és Nagyigmándon

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  123
4
5
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pályaválasztási szülői értekezlet Keréktelkin és Nagyigmándon

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2013. december 19.

November 25-én Keréktelkin a Gárdonyi Géza Általános iskolában, másnap a nagyigmándi Pápay József Általános Iskolában tartott pályaválasztási szülői értekezletet Steindl Balázs pályaválasztási tanácsadó, a Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében.

A szülői értekezleteken bemutatásra került a kamara pályaorientációs tevékenysége, valamint azok az internetes oldalak, amelyek segítséget nyújthatnak mind a szülőknek, mind a gyerekeknek a pályaválasztásban. Szó esett a megyénkben lévő hiányszakmákról, az iskolarendszer változásairól, a beiskolázásról, a szakképzésről, és az ösztöndíjas szakmákról is.

A szülői értekezlet egyik célja, hogy a pályaválasztás előtt álló diákokat a szakképzés felé orientáljuk, kiemelten a hiány és keresett szakmákban. Fontosnak tartjuk, hogy olyan szakmák felé irányítsuk a diákokat melyre megyénk gazdaságának kiemelten szüksége van. Figyelembe kell vennünk azt is, hogy Komárom-Esztergom megye gazdasága számára szükséges mennyiségű és a munkáltatók igényeihez jobban igazodó szakképzett munkaerőt biztosítsunk a jövőben.

 

Nagyigmándon közel ötven szülő és gyerek vett részt a szülői értekezleten, ahol nemcsak a kamara, hanem a különböző szakiskolák képviselői is bemutatták iskolájukat, valamint az Audi gyár képviselői is tiszteletüket tették.

 

Steindl Balázs

pályaorientációs tanácsadó