Üdvözöljük a

Üzemlátogatás a komáromi lenfonodában

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3
4
56789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Üzemlátogatás a komáromi lenfonodában

Szerző: Sebestyénné Mészáros Eszter | 2014. július 16.

A tatabányai Éltes Mátyás általános iskolások szakmatúra keretében látogatást tettek a komáromi Hungaro-Len Kft-nél. 

A cég munkatársa röviden bemutatta a társaság történetét, ismertette tevékenységüket.

A komáromi lenfonodát 1904-ben alapították, hosszú története során többször átalakult. Jelenleg korlátolt felelősségű társaságként működik. A minőség javítását célzó fejlesztések és a piaci körülményekhez történő rugalmas alkalmazkodás eredményeképpen a térség egyik legjelentősebb lenfonodája lett. Magas színvonalú termékeivel a hazai és külföldi piac fontos szereplője. Vizes és félvizes fonási eljárással gyártanak francia és belga alapanyagból 100%  len  valamint szintetikus szál tartalmú fonalakat  szövödei és műszaki célra. A hagyományos lenfonás magas színvonalú előkészítésen alapul.

A len a textilipar igen speciális területe, ahol nagy szerepe van a tapasztalatnak, hagyománynak és a megbízhatóságnak. Nagy súlyt helyeznek a felhasználókkal való közvetlen kapcsolatra, igényeik gyors és rugalmas kielégítésére, a minőség állandóságára.

 

Több mint 300 len terméket kínálnak, mely a számtalan felhasználási terület igényeinek kielégítését teszi lehetővé.    Kiváló fiziológiai tulajdonságfainak köszönhetően a lenvászonból készült  termékek komfortos viseletet biztosítanak.  A fonal gyártásához felhasznált alapanyag lehet harmatázott, vagy vízázott rost. Igény szerint mesterséges szál bekeveréssel is készülhetnek termékek. A fonalképzés nedves, félnedves, illetve száraz eljárással történhet. A legkülönfélébb vegyi kezelést is kaphatnak a fonalak, ami a műszaki jellemzők és a szín széles variációját teszi lehetővé. Egy adott fonalszám több mint 30 féle változatban készíthető el.

 

Az üzemlátogatás során a gyerekekkel végigkísértük a lenfonal, lencérna és lenzsineg készítését, a hatalmas fonó gépek működését. A termék előállítás valós helyszínén, valós körülmények között szereztek tapasztalatot nemcsak a gyártásról, hanem az itt dolgozók munkakörülményeiről, szaktudásukról, munkamódjukról.

 

Steindl Balázs

 

pályaorientációs tanácsadó

 

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide