Üdvözöljük a

Válassz szakmát! Segít a kamara

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
29
30   

Válassz szakmát! Segít a kamara

A Komárom – Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik kiemelt feladatának tekinti a pályaorientációt. Célunk az, hogy a pályaválasztás előtt álló diákokat a szakképzés felé orientáljuk, kiemelten a hiány és keresett szakmákban. Fontosnak tartjuk, hogy olyan szakmák felé irányítsuk a diákokat melyre megyénk gazdaságának kiemelten szüksége van. Figyelembe kell vennünk azt is, hogy Komárom-Esztergom megye gazdasága számára szükséges mennyiségű és a munkáltatók igényeihez jobban igazodó szakképzett munkaerőt biztosítsunk a jövőben.

Ennek érdekében kamaránk együttműködik a pályaválasztásban, pályaorientációban érintett intézményekkel, hivatalokkal, gazdálkodó szervezetekkel, vállalkozásokkal, szakképzőkkel, a Nemzeti Munkaügyi Hivatallal.

 

A pályaorientáció során üzemlátogatásokat, szakmai bemutatókat, tájékoztató előadásokat szervezünk a pályaválasztásban érintett korosztályok diákjainak, szüleiknek, tanáraiknak. Az általános iskolák igazgatóit tájékoztatjuk a kamara pályaorientációs tevékenységéről, egyben megkérjük őket, jelöljék meg azokat a szülői értekezleteket, ahol a pályaorientációs tanácsadó ismerteti a megye hiány szakmáit, bemutatja a helyi vállalkozások által igényelt szakmák körét és tájékoztatást ad arról, hogy az adott szakmát melyik iskolában lehet elsajátítani.

 

Osztályfőnöki órákon a hiány szakmákat bemutató filmeket vetítünk le a diákoknak. A filmek bemutatják egy-egy szakma érdekességeit, a szakmák művelőinek hozzáértését, munkájuk értékét a mindennapokban és a mesterségbeli tudással, munkával elérhető sikereket.

 

Fontosnak tartjuk azt is, hogy olyan szakmát válasszon a gyermek, amelyik érdeklődésének, képességeinek megfelelő legyen, ennek érdekében nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni tanácsadásra. Kérdőívekkel, interjúkkal próbáljuk meg felmérni, hogy a pályaválasztás előtt álló iskolás gyermek számára melyik lehet az megfelelő szakma, miben sikeres lehet.

 

Végső célunk az, hogy minél több fiatal szerezzen – lehetőleg a hiányszakmában – szakmát, szakmunkás bizonyítványt, akár az érettségi megszerzése után is.

 

Nádasi Zoltán

pályaorientációs tanácsadó

Email: egom@kemkik.hu

telefon: (06-33) 523-100

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide