Üdvözöljük a

Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-
üzlet a hálón

Kamarai rendezvények

<< 2021 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
12
3
4567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Cikkek

Nemzetközi Hírlevél

2021. 02. 15. 07:51

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontos országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírfigyelést készítünk e témában, beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről. 2021 januárjától az európai uniós szakpolitikai aktualitásokról és az uniós gazdasági, üzleti vonatkozású hírekről is beszámolunk. Az egyes hírek teljes tartalma a hírek címére kattintva válik elérhetővé.

Élelmiszeripari konferencia (Tel-Aviv- Budapest)

2021. 02. 11. 15:11

A Tel-Avivi Nagykövetség egyik legsikeresebb külgazdasági területe az elmúlt évek során az élelmiszeripari export, annak ellenére, hogy a magyar vállalatok tartanak a piactól, a kóser minősítés megszerzésétől. A nagykövetségi közreműködést követően több, eredetileg nem kóser vállalattal is sikereket értek el. Ezen felbátorodva a 2021-es év során a Nagykövetség még több segítséget szeretne adni a piac iránt érdeklődő magyar vállalkozásoknak egy kóser élelmiszeripari alapkérdéseket összefoglaló kiadvánnyal, amit egy május elejére szervezett konferencián terveznek bemutatni a széles közönség számára Magyarországon

Német-Magyar Üzleti Napok | Online rendezvénysorozat Konferencia - B2B - Ügyféltalálkozó

2021. 02. 11. 13:06

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara tisztelettel meghívja Önt a Német-Magyar Üzleti napok online rendezvénysorozatára. Informatív előadások gyakorlati tudnivalókkal, célzott beszerző-beszállítói megbeszélések, érdekes ügyféltalálkozó inspiráló témakörökben és céggel. A három napos rendezvénysorozaton a résztvevők teljes körű áttekintést kapnak néhány német tartomány piaci lehetőségeiről, az ottani üzleti szokásokról, szabályozásokról és a sikeres piacra lépés alapvető tényezőiről, valamint hazai német cégekkel való együttműködésről. A rendezvénysorozat továbbá lehetőséget kínál beszerző-beszállítói online megbeszélésekre és matchmakingre, valamint virtuális ügyféltalálkozóra.

MKIK-4. ASEF Young Leaders Summit - Részvételi felhívás

2021. 01. 21. 15:15

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatást adott arról, hogy az Ázsia-Európa Alapítvány (Asia-Europe Foundation - ASEF) meghirdette a jelentkezést a 2021. június 1-2. között Phnom Penhben sorra kerülő 13. ASEM Állam- és Kormányfői Csúcstalálkozó kísérőrendezvényére, a 4. ASEF Young Leaders Summit-ra (Fiatal Vezetők Csúcstalálkozója= ASEFYLS4).    A koronavírus-járvány következtében hibrid formában megvalósuló rendezvényre az 51 ASEM-tagállam (Ázsia-Európa) 18-30 év közötti képviselőinek (diákok, fiatal vállalkozók, kutatók, szakértők) jelentkezését várják. 

 

           

Vámkötelessé váltak a Nagy-Britanniából érkező, és az oda tartó termékek

2021. 01. 18. 08:58

Vámkötelessé váltak a Nagy-Britanniából érkező és az oda tartó termékek, mivel az Egyesült Királyság 2020. február 1-jén kilépett az Európai Unióból, január elsején pedig elhagyta az EU vámunióját is – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én éjfélkor rendezett módon kilépett az Európai Unióból

2021. 01. 05. 10:45

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én éjfélkor rendezett módon kilépett az Európai Unióból, miután a Brexit-tárgyalásokon kialakított eredmény - a kilépési megállapodás és az Európai Unió valamint az Egyesült Királyság közti jövőbeni szerződéses kapcsolatrendszerre vonatkozó közös elképzeléseket rögzítő politikai nyilatkozat - ratifikációs eljárása sikeresen lezárult. A 2020. december 31-ig tartó átmeneti időszak alatt az Egyesült Királyság tovább alkalmazta az EU joganyagát, így a gyakorlatban része maradt a belső piacnak és a vámuniónak. 2021. január 1-től egy átfogó partnerségi egyezmény rendezi az Európai Unió és a szigetország viszonyát, amelynek részét képezi egy szabadkereskedelmi megállapodás. 

Az Európai Bizottság közleménye az átmeneti időszak végére való felkészülésről ITT érhető el magyarul.

Hogyan szállítsunk Kínába - Logisztikai webinárium - 2021. január 21.

2020. 12. 18. 07:40

Az MKIK Magyar-Kínai Tagozata a Csungkingi Főkonzulátus közreműködésével webináriumot szervez, melynek fő témái a Magyarországról Kínába, illetve a Kínából Magyarországra történő szállítmányozási lehetőségek lesznek. A rendezvény fő előadói a logisztikai cégek, akik gyakorlati tanácsokkal tudják segíteni az érdeklődő cégeket. Előadóink többek között a Magyar Logisztikai Egyesület, az EKOL Logistics képviselői, valamint az EKOL Logistics kínai partnere, akivel kooperációban a Kína és Magyarország közötti közvetlen vasúti áruszállítást végzik.

BREXIT aktuális fejlemények és információk

2020. 12. 15. 11:59

Az EU és a brit kormány között jelenleg is folyamatban vannak a tárgyalások egy 2021. január 1-től hatályba lépő (szabad)kereskedelmi szerződés feltételeiről. Ebből adódóan a magyarországi vállalatoknak továbbra is indokolt folytatniuk a felkészülést valamennyi forgatókönyvre, így a megállapodás elmaradásának eshetőségére is.

Az alábbi aktuális fejlemények és információk a hazai gazdasági szereplők számára további segítséget nyújthatnak a felkészüléshez:

 

Befektetési lehetőségek az orosz régiókban – online konferencia 2020. december 9.

2020. 11. 20. 13:28

Magyarország Oroszországi Külképviseletei, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség online konferenciát szervez „Oroszország nem csak Moszkva: Befektetési lehetőségek az orosz régiókban” címmel.

Üzleti lehetőségek Kínában - webinárium

2020. 11. 17. 11:36

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata, Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának együttműködésével szervezett webináriumra, melynek fő témái a magyar-kínai üzleti- és együttműködési lehetőségek lesznek. A rendezvény előadói a főkonzulátus külgazdasági attaséi, akik gyakorlati tanácsokkal tudják segíteni az érdeklődő cégeket.

 

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek

2020. 11. 06. 12:40

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírmegfigyelést készítünk e témában, beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről. Az egyes hírek teljes tartalma a hírek címére kattintva válik elérhetővé.

Magyar-Német Üzleti Fórum - 2020. november 18., szerda 14:00 ONLINE webinárium

2020. 11. 06. 12:30

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német online Üzleti Fórumot szervez 2020. november 18-án 14.00 órakor. Az esemény a Németország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást az EXIM bővített kárenyhítő programcsomagjáról, a banki finanszírozásról és támogatott konstrukciókról a válság idején, valamint az észak-rajna-vesztfáliai és hesseni régió gazdasági körképéről és üzleti lehetőségeiről a magyar vállalatok számára.Továbbá céges jó gyakorlatként sikeres hazai, a német piacon aktív cégek osztják meg tapasztalataikat a koronaválság negatív gazdasági hatásainak kezelésében.

Ipar 4.0 - Fókuszban az autóipar - Online konferencia és kooperációs megbeszélések

2020. 10. 21. 11:34

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2020. november 24-én online konferenciát szervez „Ipar 4.0, fókuszban az autóiparral” címmel. Az online rendezvényen német és magyar szakemberek tartanak előadásokat. Az esemény 2020. november 24-én és 25-én online kooperációs megbeszélésekkel egészül ki a konferencián előadó német vállalatok részvételével, amelyek üzleti kapcsolatokat keresnek Magyarországon. A konferencián, valamint a tárgyalásokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Utazást korlátozó intézkedések összehangolása

2020. 10. 19. 11:28

Az Európai Unió általános ügyekért felelős tanácsa ajánlást fogadott el kedden a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett, a szabad mozgás korlátozását is érintő tagállami intézkedések uniós összehangolásáról.

BREXIT-re való felkészülést segítő tájékoztató linkekkel

2020. 10. 14. 11:07

Szíves tájékoztatásul továbbítjuk Takács Szabolcs, az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének (Brexit) Magyarországot érintő külpolitikai és külgazdasági hatásai kezelésének összehangolásáért felelős miniszteri biztosa által megküldött alábbi tájékoztatást.

 

Francia cég a légiipar számára keres magyar beszállítókat

2020. 10. 12. 13:30

Egy francia cég a légiipar számára keresne magyar beszállítókat az alábbi specifikációkkal.

 

Elvárt tevékenység a magyar cég részéről:

  • rozsdamentes acélból és nikkelalapú ötvözetekből készült, hidegen húzott vagy hegesztett csövek gyártása (ideális esetben befejező megmunkálás biztosításával).

 

Fókuszban Belgium

2020. 10. 09. 11:10

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a belga gazdaság helyzetéről és üzleti lehetőségeiről szóló online rendezvényre Az esemény a Belgium iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást

 

• a belga gazdaság aktuális helyzetéről, annak jövőbeli kilátásairól,
• a koronavírus által gyakorolt hatásokról,
• az üzleti lehetőségekről magyar vállalatok számára Belgiumban,
• a Flamand és a Vallon régió húzóágazatairól, gazdaságáról.

 

Az előadások után a résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadóknak a platform chatfalán keresztül.

Csalók: Brexitből fakadó jogszabályváltozásra hivatkoznak

2020. 09. 29. 12:56

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályától érkezett az alábbi felhívás:

 

Magyarország Londoni Nagykövetsége egy olyan ügyről küldött tájékoztatást, miszerint csalók a Brexitből fakadó jogszabályváltozásra hivatkozva, hamis dokumentumok alapján próbálták meg előre utalással a teljes összeget elkérni a vevőtől.

Igényfelmérés Magyar-Orosz gazdasági kapcsolatok felélénkítése kapcsán

2020. 09. 22. 09:05

A fokozódó vírushelyzet miatt a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamarája és az OSTI-Engineering Kft.  szervezésében rendezett 2020. szeptember 23-i  "Magyar-Orosz Gazdasági Fórum" elnapolásra került, ami várhatóan 2021 tavaszán kerül megrendezésre. Addig is szeretnénk felmérni az Orosz piacok illetve Orosz befektetők iránt érdeklődő vállalkozások igényeit, a következő linken található kérdőívvel: 

 KÉRDŐÍV 

Válaszaikat előre is köszönjük!

Go Global Go Virtual online platform_Fókuszban: Horvátország és a V4 országok_2020. október 9.

2020. 09. 18. 09:33

A Horvát Gazdasági Kamara Go Global Go Virtual néven hozott létre egy virtuális üzleti találkozók megszervezésére is alkalmas online felületet, melyre magyar cégek is regisztrálhatnak a következő linken: https://croatia-online-b2bmeetings.hgk.hr/signup. A regisztrált profilok 2020. október 14-ig lesznek aktívak.

 

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági aktuális hírek

2020. 08. 03. 09:12

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírmegfigyelést készítünk e témában, beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről. 

A koronavírus-járvány miatt bevezetett határátlépéssel kapcsolatos szabályok - folyamatosan frissülő hírek!

2020. 07. 20. 11:08

A szeptember eleje óta érvényben levő beutazási korlátozások októberben is életben maradnak, de a visegrádi országok polgárai számára továbbra is élnek a könnyítések.

Az Európai Bizottság eTranslation eszköze szabadon hozzáférhető az európai kkv-k számára

2020. 07. 08. 11:28

Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz gépi fordítási szolgáltatása, az eTranslation ingyenesen elérhető Európa 21 millió kis- és középvállalkozása (kkv-k) számára. A kkv-k mostantól használhatják az eTranslation-t bármely szöveg vagy dokumentum az EU bármely hivatalos nyelve, valamint az izlandi, norvég, orosz és hamarosan további nyelvek közötti nagyon pontos gépi fordítására.

Horvát, román, szlovén, török hírek, tenderek, üzleti lehetőségek

2020. 07. 06. 11:24

Magyarország ankarai nagykövetségének tájékoztatása alapján egy török vállalkozó (Murat ÇİFTÇİ, +90 541 412 72 12, e-mail: muratciftcikafkas@hotmail.com) kender feldolgozására alkalmas gépet szeretne venni magyar cégtől, érdeklődés esetén kérjük, hogy küldjék meg elérhetőségeiket Kövecsi-Oláh Péter külgazdasági attasénak a peter.kovecsi-olah@mfa.gov.hu e-mail címre és másolatban a szekeres@mkik.hu e-mail címre is.

Nemzeti Exportvédelmi Program indul

2020. 06. 25. 08:50

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében 25 milliárd forintos keretösszeggel nemzeti exportvédelmi program indul az exportpiacokon növekedni, terjeszkedni és új piacokat megszerezni kívánó magyarországi vállalatok támogatására. A program két részből áll: kétmilliárd forint forintot kifejezetten a kisvállalkozásoknak különítenek el, amelyek az exportpiacok megszerzéséhez szükséges költségeikhez kaphatnak támogatást, vállalkozásonként maximum 50 millió forintot. A 23 milliárd forint pedig azon nagyvállalatok számára áll rendelkezésére, amelyek a világ bármely távoli pontján hoznának létre beruházást, kapacitásokat azért, hogy a termékeiket Magyarországtól távol eső helyeken is értékesíteni tudják

Uniós interaktív térkép mutatja, hová milyen feltételekkel lehet utazni

2020. 06. 17. 09:29

Az Európai Unió új honlapot indított Re-open EU néven, amelyen az interaktív térkép arról nyújt naprakész információt, hogy mely tagállamba milyen feltételekkel lehet beutazni. reopen.europa.eu címen található portál (amely természetesen magyar nyelven is elérhető) segít eligazodni a különböző uniós országok eltérő szabályai között.

Online konferencia a német gazdaság aktuális helyzetéről és a régiók üzleti lehetőségeiről

2020. 06. 16. 09:19

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata által szervezett online konzultációra 2020. június 24-én. A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat a német gazdaság aktuális helyzetéről, annak jövőbeli kilátásairól, a koronavírus által gyakorolt hatásokról, valamint az üzleti lehetőségekről magyar vállalatok számára Németországban. Továbbá céges jó gyakorlatként sikeres hazai, a német piacon aktív cégek osztják meg üzleti tapasztalataikat a koronavírus kapcsán.

Online konzultáció az osztrák gazdaság aktuális helyzetéről és az üzleti lehetőségekről

2020. 06. 10. 13:20

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt az osztrák gazdaság helyzetéről és üzleti lehetőségeiről szóló konzultációnkra 2020. június 18-án. A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat az osztrák gazdaság aktuális helyzetéről, annak jövőbeli kilátásairól, a koronavírus által gyakorolt hatásokról, valamint az üzleti lehetőségekről magyar vállalatok számára Ausztriában. Az előadások után a résztvevők kérdéseket tehetnek fel a külgazdasági attasé asszonynak a platform chatfalán keresztül.

Kínai, Török és Nyugat-balkáni hírek

2020. 04. 20. 16:13

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tagozatainak 2020. I. áprilisi hírlevelét olvassa. Fontos feladatunknak érezzük, hogy naprakész információval lássuk el Önöket, a relációkat érintő legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről, valamint a nagykövetségtől hozzánk beérkezett üzleti ajánlatokról. Az egyes hírek teljes tartalma a hírek címére kattintva válik elérhetővé.

Szomszédos államok állampolgárainak határátlépése

2020. 04. 09. 15:34

Jelenleg a külföldről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalmát az egészség és élet megóvása, valamint a nemzetgazdaság helyreállítása érdekében elrendelt veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről szóló 81/2020 (IV. 1.) Korm. rendelet szabályozza, valamint egyes esetekben a 29000/9828/2020.ált. iktatószámú határozat.

Aktuális külgazdasági hírek - összefoglaló kiadvány

2020. 04. 03. 11:57

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírmegfigyelést készítünk e témában, beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről. 

Kereskedelmi korlátozások a koronavírus járványhoz kapcsolódóan

2020. 03. 25. 16:30

Az Európai Bizottság 2020/402 végrehajtási rendelete egyes termékek kivitelének exportengedély bemutatásához kötéséről. A koronavírus-fertőzéshez kapcsolódóan az Európai Bizottság kereskedelmi korlátozásokat vezetett be olyan termékekre, melyek kulcsfontosságúak a járvány megfékezésének érdekében. A védőeszközök, például szájmaszkok korlátozott számban állnak rendelkezésre, a vírus terjedése ráadásul komoly keresletnövekedést von maga után. 

 

Áruszállításra vonatkozó új rendeletek - országonként

2020. 03. 25. 09:42

Az Európai Bizottság létrehozott egy online platformot. Ezen elérhetőek azok az áruszállításra vonatkozó új rendelkezések, melyeket a tagállamok a COVID-19 járvány miatt hoztak meg. 

Magyar-török üzletember-találkozó, 2020. március 18. Budapest

2020. 03. 03. 09:51

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata magyar-török üzletember-találkozót szervez a Gaziantepi Kereskedelmi Kamara üzleti delegációjának látogatása alkalmából Budapesten. A rendezvény a török piac iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást:

Portugália, az üzleti lehetőségek kapuja - workshop és konzultáció Budapesten

2020. 02. 25. 12:54

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Portugália – az üzleti lehetőségek kapuja címmel konzultációval egybekötött workshopot szervez 2020. március 11-én Budapesten a Kamarában. Az esemény Portugália és a portugál nyelvű országok iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a gazdasági és üzleti környezetről, a kétoldalú gazdasági kapcsolatok alakulásáról és az együttműködési lehetőségekről, elsősorban az ICT, az autóipar, az agrár- valamint élelmiszeripar területén.

9. Afrika Expo Budapest - HUNGEXPO "A" Pavilon

2020. 02. 19. 11:46

2020. február 28- március 1. között immár 9. alkalommal kerül megrendezésre az Afrika Expo és Vásár a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként! Látogasson ki a HUNGEXPO A Pavilonjába az Afrika Expo területére, és ismerkedjen meg 20 afrikai országgal, 34 kiállító képviseletében!

Fókuszban a külpiacok - külgazdasági évnyitó konferencia - Budapest

2020. 02. 11. 12:51

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló „Fókuszban a külpiacok” című külgazdasági évnyitó konferenciánkra.

Magyar Exportőr Adatbázis

2020. 02. 11. 11:27

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyik alapvető feladatának tekinti a magyar vállalkozások külpiaci tevékenységének támogatását. E törekvés jegyében az MKIK lehetőséget kíván biztosítani a kamarai regisztrációt teljesítő vállalkozások számára, hogy térítésmentesen bekerülhessenek az online működő magyar exportőr adatbázisba (Export Directory). Az Export Directory külföldi cégek számára ad angol nyelven tájékoztatást exportra szánt magyar termékekről és szolgáltatásokról.

Internationale Handwerksmesse 2020 Nemzetközi Kézműipari vásár München-ben

2020. 02. 11. 08:54

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmüket az Internationale Handwerksmesse 2020 Nemzetközi Kézműipari vásárra, amely München-ben 2020. március 11-15. között kerül megrendezésre. A vásár megtekintésére az MKIK Kézműipari Kollégiumának és az MKIK Magyar-Német Tagozatának szervezésében lesz lehetőség

 

BREXIT-tel kapcsolatos információk

2020. 02. 03. 09:04

Brexit-tel kapcsolatos információkról, aktualitásokról, a vámügyekben várható változásokról a következő linkeken lehet további iformációt szerezni, és az esetleges módosításokat nyomon követni!

Magyar-afrikai üzleti fórum

2020. 01. 23. 12:28

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. február 6-án, csütörtökön a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata, Magyar-afrikai üzleti fórumot szervez Budapesten az MKIK-ban. A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis és középvállalkozásokat az afrikai üzleti környezetről, a magyar vállalkozások számára kínálkozó exportfinanszírozási lehetőségekről a térségben, továbbá céges jó gyakorlatként sikeres hazai, az afrikai piacra már exportáló vállalkozások osztják meg külföldi tapasztalataikat.

ORing Workshop on 7 February 2020

2020. 01. 22. 13:18

Ez úton tájékoztatjuk önöket, hogy 2020. február 5-én a Tajpeji Kereskedelmi Iroda szervezésében Smart City konferencia kerül megrendezésre a tajvani ORing Industrial Networking Corp. magyarországi látogatásának alkalmából ’’ORing Workshop’’ címmel. A rendezvény a Smart City területén működő cégeknek nyújt kapcsolatépítési lehetőséget, elsősorban világítástechnika témában. 

Albán, horvát, román, török hírek, üzleti lehetőségek, meghívók

2020. 01. 10. 07:54

Üzleti lehetőségek és hírek Albániából, Horvátországból, Romániából és Törökországból. További tartalmak a csatolt állományban érhetőek el.

Magyar-szlovén gazdasági fórum és üzletember-találkozó

2019. 11. 12. 13:34

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló „Magyar – szlovén gazdasági fórum és üzletember-találkozó” elnevezésű rendezvényre, melyre a Szlovén Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációjának látogatása alkalmából kerül sor Budapesten.                       

Francia vállalati megkeresések

2019. 10. 22. 14:56

Három Francia vállalati megkereséket találhatnak a mellékletben csatolt termékek gyártásához. 

Belga-magyar B2B üzletember találkozó Budapesten

2019. 10. 03. 11:04

A Belga Nagykövetség október 17-18-án rendezi meg a budapesti a Hotel Mercure Koronában (V. ker. Bp., Kecskeméti u. 14.) belga-magyar B2B üzletember találkozóját. Az eseményen a mellékletben található listán szereplő belga cégek képviselői vesznek részt. A belga cégek a magyar ipar/kereskedelem különböző területein keresnek magyarországi forgalmazót, együttműködő cégkapcsolatot.

Üzletember találkozó osztrák kereskedelmi ügynökök és magyar cégek között

2019. 09. 18. 13:05

Az Ausztriai Kereskedelmi Ügynökök Kamarai Szakszövetsége és a Bécsi Magyar Nagykövetség Külgazdasági Osztálya magyar vállalatok számára ausztriai kereskedelmi ügynökökkel történő üzletember találkozót szervez, amelyen szeretettel látjuk Önt. A részvétel térítésmentes, előzetes regisztrációhoz kötött!

Fókuszban a Brexit

2019. 09. 18. 08:49

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Brit Nagykövetség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló „Fókuszban a BREXIT” című rendezvénysorozatunk következő eseményére. A rendezvény a BREXIT tárgyalások alakulása, valamint a BREXIT következményei iránt érdeklődő és az arra való felkészülésre törekvő vállalkozások számára kíván tájékoztatást nyújtani.

Üzleti delegáció Izmirbe és Antalyába

2019. 08. 27. 08:28

Az MKIK Magyar-Török Tagozata 2019. október 15-18. között üzleti delegációt szervez Izmirbe és Antalyába. A Törökországba kiutazó üzleti delegáció célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása.

Közvetlen brüsszeli mobilitási pályázati lehetőség kkv-k számára

2019. 08. 22. 08:13

EaSI: EURES and PROGRESS Mobility Exchange programme for SME staff (MobiliseSME) - A pályázat  lehetőséget kínál kkv-k számára új külföldi partneri kapcsolatokat kiépítésére. Érdeklődésük esetén kérjük közvetlenül a spanyol Fundación Equipo Humano alapítvánnyal vegyék fel a kapcsolatot.             

I. Nemzetközi Körforgásos Csomagolóanyag Konferencia, 2019. szeptember 26-27, Ljubljana

2019. 08. 21. 08:34

A konferencia célja, hogy a csomagolás témájában az ötlettől a teljes életciklusig bezárólag összekapcsolja a tudományos élet, az ipar, a tervező stúdiók, a márkatulajdonosok és a csomagolás életciklusának különböző szereplőit. A fő cél az ismeretek, a bevált gyakorlatok, ötletek megosztása és új kapcsolatok kialakítása a lineáris és a kör alakú csomagolási ellátási lánc átalakulásában.

 

Bolgár, román, szlovén, török hírek, üzleti lehetőségek, meghívók

2019. 07. 29. 10:31

Ezúton továbbítjuk Önöknek az alábbi híreket, üzleti lehetőségeket és meghívókat, melyekkel kapcsolatban további információk a mellékletekben és a megadott honlapokon érhetők el:

Üzleti delegáció november 4- től 8-ig Dohába a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében (jelentkezési határidő augusztus 30.)

2019. 07. 29. 10:13

A 2,6 millió lakosú és 11437 km² kiterjedésű Katar ma a világ egyik leggazdagabb állama.  Fejlettségét az ország nagyrészben a szénhidrogének kiemelkedő mennyiségének köszönheti;  Irán és Oroszország után itt található a világ harmadik legnagyobb kiterjedésű földgázlelőhelye. Katar, amellyel szemben 2017 nyarán több térségbeli állam gazdasági (szárazföldi, légi és tengeri) blokádot vezetett be, mára jóval önellátóbbá vált, mint amilyen korábban volt. A siker egyik tényezője, hogy az ország egyre nyitottabb az új kereskedelmi partnerek felkutatására a belföldi áruellátásuk biztosításához.

Partnerkeresés: Lengyel Smart Home rendszereket gyártó cég keres magyar partnert

2019. 07. 16. 12:27

Krakkói, okos otthon technológiákat gyártó Grenton Smart Home System (www.grenton.com) olyan magyar céget keres, aki épületautomatizálással és Smart Home rendszerek installációjával (CCTV, Audio, HVAC, biztonsági rendszerek) foglalkozik.             

Építőipari vállalatok figyelmébe

2019. 06. 25. 09:12

A Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodáját Szófiában felkereste Ivan Bozskov úr, a Gazstroymontaj építőipari vállalattól, aki arról adott tájékoztatást, hogy cégüknek budapesti megbízása van három 4-5 emeletes lakóépületet felépítésére, ezért segítségünket kérte hazai alvállalkozók közvetítésében.             

Magyar-lett üzleti fórum

2019. 06. 24. 12:53

A Lett Kereskedelmi és Iparkamara delegációjának látogatása alkalmából az MKIK magyar-lett üzleti fórumot szervez. Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a rendezvényre.

Sikeres piacra lépés Spanyolországban

2019. 06. 13. 08:20

Tisztelettel meghívja A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Önt a Sikeres piacra lépés Spanyolországban című rendezvényére. Az esemény célja, hogy tájékoztatást adjon Spanyolország gazdasági és üzleti környezetéről, a kétoldalú gazdasági kapcsolatok alakulásáról, valamint az együttműködési lehetőségekről. A tájékoztató előadást követően a résztvevő vállalkozásoknak lehetőségük lesz rövid, személyes konzultációt folytatni Bognár Szilvia külgazdasági attaséval.

Magyar-Orosz Üzleti Fórum és az MKIK Magyar-Orosz Tagozatának közgyűlése

2019. 06. 06. 12:20

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozata „Magyar-Orosz Üzleti Fórum és az MKIK Magyar-Orosz Tagozatának közgyűlése” címmel szervez üzleti fórumot. A program hivatalos nyelve a magyar. A rendezvény az Oroszország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást:

Külgazdasági Értekezlet 2019

2019. 05. 30. 10:52

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályának szervezésében, 2019. június 24-28. között, immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Külgazdasági Értekezlet a Mercure Budapest Buda szállodában. A konferenciát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitja meg, továbbá a miniszter felkérésére Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Dr. Nagy István agrárminiszter egy-egy előadás keretében ismerteti az egyes szakterületek kihívásait, feladatait.

Üzleti delegáció Kínába a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében - új jelentkezési határidő június 20.

2019. 05. 28. 08:26

A Magyar-Kínai Tagozat üzleti delegációt szervez Kínába (Hongkong és Makaó) 2019. szeptember 8-13.között. A kiutazó üzleti delegáció célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a vállalkozók közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, a már meglévő üzleti kapcsolatok elmélyítése, valamint részvétel a ,,4th Belt and Road Summit’’ konferencián.

 

 

 

Horvát, román hírek, üzleti lehetőségek

2019. 05. 22. 12:34

Ezúton hívjuk fel a figyelmüket az alábbi hírekre és üzleti lehetőségekre.

Horvát tenderek, román hírek, román tenderek.

Német beszállítói és exporttapasztalatok

2019. 05. 16. 10:00

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata „Német beszállítói és exporttapasztalatok” címmel üzleti és beszállítói fórumot szervez 2019. május 23-án 14.00 órától Budapesten az MKIK székhelyén. A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis és középvállalkozásokat az ipar helyzetéről és a beszállítói lehetőségekről, továbbá céges jó gyakorlatként (best practice) sikeres hazai, a német piacra is exportáló vállalkozások is bemutatásra kerülnek.

Három Tenger Kezdeményezés Nemzetközi Üzleti Fórum

2019. 05. 08. 14:23

2019. június 5-6-án Ljubljanában nemzetközi üzleti fórum kerül megrendezésre a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozójának keretében. A magyar delegációt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezeti. Az üzleti fórum négy témakörre fókuszál: energia, infrastruktúra, digitalizáció és innováció. A szervező szlovén külügyminisztérium mintegy 500 vállalati és kormányzati vendég részvételére számít az eseményen a Három Tenger Kezdeményezés tagországaiból, uniós intézményektől és egyéb külföldi szervezetektől.

 

      

Magyar-Cseh Üzleti Fórum és üzletember-találkozó

2019. 05. 07. 10:07

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Csehország Nagykövetségével, valamint a Cseh Kereskedelmi Kamara együttműködésével 2019. május 15-én, 10.00 órai kezdettel Magyar- Cseh Üzleti Fórumot és üzletember -találkozót szervez a Sofitel Hotelben, Budapesten.

Quality China Zhejiang Expo Megnyitó - Budapest, 2019. május 2.

2019. 04. 23. 11:30

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. május 2-4 között kínai termékek kiállítása kerül megrendezésre ’’Quality China Zhejiang Expo’’ címmel a Millenáris B csarnokban (1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20). A kiállításon 90 kínai kiállító termékeit mutatják be. A rendezvény keretein belül lehetőség nyílik B2B-találkozókra a kiállító kínai cégekkel. A megnyitó programtervét, valamint a kiállító kínai cégek listáját csatoltan találhatják

Magyar-kubai üzleti fórum és a Magyar-Kubai Üzleti Tanács VI. együttes ülése

2019. 04. 23. 11:15

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar-kubai üzleti fórumra, melyet a Kubai Kereskedelmi Kamara üzleti delegációjának magyarországi látogatása alkalmából rendeznek meg. Az esemény keretében tartják a Magyar-Kubai Üzleti Tanács VI. együttes ülését is. A rendezvényen tájékoztatást adnak a kétoldalú gazdasági kapcsolatokról, a kereskedelmi és befektetési lehetőségekről Kubában, valamint az Üzleti Tanács munkájáról. A fórumot követően üzletember-találkozót szerveznek a magyar és kubai vállalkozásoknak. 

Magyar-bolgár üzleti fórum-Budapest, 2019.04.15.

2019. 04. 04. 08:51

A Magyar-Bolgár Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság (KKB) következő második ülésére– Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter elnökletével és Emil Karanikolov bolgár gazdasági miniszter társelnökletével – 2019. április 15-16. között kerül sor Budapesten. Ennek margóján a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság üzleti fórumot és B2B találkozót szervez 2019. április 15-én, Budapesten

Üzleti lehetőségek Montenegróban

2019. 03. 28. 10:27

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata „Üzleti lehetőségek Montenegróban” címmel szervez rendezvényt, melynek keretében Veljko Milonjić, a Montenegrói Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért és kulturális együttműködésért felelős igazgatója tart előadást.

Kína-KKE Együttműködési Fórum Dubrovnikban.

2019. 02. 26. 15:35

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. április 10-12 között kerül megrendezésre a 8. Kína-KKE Együttműködési Fórum, ‘’8th 16+1 Summit, Meeting of Heads of Government of Central and Eastern European countries (CEEC) and PR China’’ címmel Dubrovnikban, Horvátországban.

 

Szakmai út Németországba: Energiahatékonyság az iparban és önellátás megújuló energiaforrásokkal

2019. 02. 15. 10:54

A DUIHK a berlini székhelyű energiewaechter GmbH–val együttműködésben szakmai utat szervez Németországba vállalatvezetők, energetikusok, illetékes szakmai szervezetek képviselői, valamint politikai és gazdasági döntéshozók számára.

VI. Automotive CEE Day beszállítói találkozó (Opole, 2019. március 28-29)

2019. 01. 23. 09:11

2019. március 28 és 29 között a dél-lengyelországi Opole városban immáron 6. alkalommal kerül megrendezésre az „Automotive CEE Day” beszállítói nap. A találkozó célja a járműgyártók beszerzési osztályai és az elsőrendű (Tier-1) beszállítók, valamint az alvállalkozók közötti kapcsolatfelvétel megteremtése. 

Felhívás magyar vállalatok számára az ENSZ-EU közbeszerzési fórumon való részvételre New Yorkban

2019. 01. 16. 09:22

Az EU-ENSZ Közbeszerzési Szemináriumot a New York-i Európai Közbeszerzési Fórum (EUPF) non-profit szervezet 2019-ben 16. alkalommal rendezi meg április 1-jén és 2-án New Yorkban. A program célja, hogy az ENSZ beszállítóvá válni kívánó cégek információt kapjanak a pályázati kiírásokról, tárgyaljanak az ENSZ szakosított szerveinek közbeszerzési illetékeseivel, meghallgathassák beszállítói igényeiket, valamint találkozhassanak olyan vállalatokkal, amelyek már rendelkeznek ENSZ beszállítói tapasztalattal. Az eseményt megelőzően webinarok segítik a jelentkezni kívánó vállalatok felkészülését.

Kanadai vásárok és kiállítások - 2019.

2019. 01. 16. 09:09

Szíves tájékoztatásul az alábbiakban felsoroltuk a 2019-ben Kanadában megrendezésre kerülő nagyobb vásárokat és kiállításokat.

Támogatott részvételi lehetőség a tajpeji 2019 Smart City Summit & Expo rendezvényen (2019. március 26-30.)

2019. 01. 11. 08:26

Üzleti delegáció Tajvanra szállástámogatással a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a ,,2019 Smart City Summit & Expo’’ rendezvényhez kapcsolódóan, 2019. március 25-30.

Kárpátaljai KIK - Üzletember-találkozó Ungváron

2019. 01. 09. 13:15

2019. február 15-16-án Ungváron (Ukrajna) a Kárpátaljai Kereskedelmi és Iparkamara rendezésében Nemzetközi üzletembertalálkozó kerül lebonyolításra. A találkozón a résztvevőnek lehetősége nyílik tárgyalásokat folytatni ukrán és külföldi vállalatokkal és vállalkozókkal.

 

 

Bolgár, Albán, Horvát, Román, Török hírek, üzleti lehetőségek

2018. 12. 04. 08:49

Hírek és üzleti lehetőségek a címben szereplő relációkban -  bővebb információk a mellékelt anyagokban, illetve a leírásban szereplő honlapokon érhetők el, valamint a megadott kapcsolattartóktól kérhetők.

Fókuszban a BREXIT

2018. 11. 22. 15:03

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló „Fókuszban a BREXIT” című rendezvényünkre. Az esemény a BREXIT tárgyalások alakulása, valamint a BREXIT következményei iránt érdeklődő és az arra való felkészülésre törekvő vállalkozások számára kíván tájékoztatást nyújtani.

A magyar vállalkozások nemzetközi versenyképességének helyzete - Konferencia

2018. 09. 12. 11:33

Az alábbiakban hívjuk fel szíves figyelmüket a Károli Gáspár Református Egyetem szervezésében, 2018. szeptember 21-én megrendezésre kerülő „A magyar vállalkozások nemzetközi versenyképességének helyzete” című konferenciára.

 

Üzleti delegáció Trabzonba és Isztambulba

2018. 09. 05. 13:34

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata 2018. október 16-19. között üzleti delegációt szervez Trabzonba és Isztambulba. Az alábbiakban továbbítjuk a kiutazásra szóló meghívót, mellékelten pedig az előzetes programot, a jelentkezési lapot valamint a cégprofil adatlapot.

 

 

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz
Család és Karrier Pont
VALI Vállalkozói Információ
Aktuális pályázatokhoz kattintson ide